Go Back

Piletina u sosu od pečuraka recept

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Ja pravim sos od šampinjona sama ali postoje i oni u kesicama pa možete i njih isprobati.
Vreme Pripreme 10 minuta
Vreme Spremanja 20 minuta
Obrok Ručak
Porcija 4

Ingredients
  

  • 900gr Pileće belo meso
  • 100gr Brašno
  • 500ml Pavlaka za kuvanje
  • 300ml Voda
  • 1kom Kockica pileće supe
  • 300ml Ulje
  • 1kom Glavica crnog luka
  • 300gr Šampinjoni
  • 5gr So
  • 5gr Crvena slatka paprika
  • 200gr Pirinač
  • 300gr Testenina

Instructions
 

  • Isečete belo pileće meso na kockice, uvaljate u brašno i na malo ulja propržite nekih 5,6 minuta.
  • Sos se sprema u istom tiganju tako što se prodinsta kratko sitno seckani luk, dodaju se šampionjoni i sve to se dinsta 5min.
  • Kockicu za supu rastvorite u vodi i pavlaci i nalijte preko šampinjona. Krčkajte sve to još nekih 5 min uz dodatak začina po želji.
  • Spremljeno meso dodajte u sos.
  • Obarite pirinač i testeninu i služite sa piletinom umesto hleba.
Keyword belo meso, šampinjoni, sos od pečuraka