Piletina u sosu od pečuraka recept
Darinka Aleksić
Ja pravim sos od šampinjona sama ali postoje i oni u kesicama pa možete i njih isprobati.
Vreme Pripreme 10 minuta minuta
Vreme Spremanja 20 minuta minuta
- 900gr Pileće belo meso
- 100gr Brašno
- 500ml Pavlaka za kuvanje
- 300ml Voda
- 1kom Kockica pileće supe
- 300ml Ulje
- 1kom Glavica crnog luka
- 300gr Šampinjoni
- 5gr So
- 5gr Crvena slatka paprika
- 200gr Pirinač
- 300gr Testenina
Isečete belo pileće meso na kockice, uvaljate u brašno i na malo ulja propržite nekih 5,6 minuta.
Sos se sprema u istom tiganju tako što se prodinsta kratko sitno seckani luk, dodaju se šampionjoni i sve to se dinsta 5min.
Kockicu za supu rastvorite u vodi i pavlaci i nalijte preko šampinjona. Krčkajte sve to još nekih 5 min uz dodatak začina po želji.
Spremljeno meso dodajte u sos.
Obarite pirinač i testeninu i služite sa piletinom umesto hleba.
Keyword belo meso, šampinjoni, sos od pečuraka