Pretraga
Park Limani u Novom Sadu ispunjen ljudima koji sede za stolovima ispred i u satorima tokom festivala Ukusi Vojvodine

Festival „Ukusi Vojvodine“ – Gastro festival u Novom Sadu

Limanski park u Novom Sadu ฤ‡e u septembru postati mesto gde se okupljaju pravi hedonisti. O ฤemu je reฤ? Reฤ je o gastro festivalu „Ukusi Vojvodine“ koji se po osmi put organizuje u Novom Sadu.

Festival je trebao da se odrลพi od 14. do 15. septembra ali usled nepovoljnih vremenskih prilika, festival je odloลพen za 21. odnosno 22. septembar. Oba dana festivala, „kapije“ ฤ‡e se otvarati u 12:00ฤ a zatvarati u 20:00ฤ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UKUSI VOJVODINE (@ukusi_vojvodine)

Preko sto izlagaฤa ฤ‡e da predstavi domaฤ‡u hranu i piฤ‡e. Obzirom da je ovo veฤ‡ osmi put da se organizuju Ukusi Vojvodine, novosaฤ‘ani ali i mnogobrojni posetioci znaju da za ovaj dogaฤ‘aj moraju da doฤ‘u praznog stomaka.

Na festivalu, posetioci ฤ‡e moฤ‡i da probaju razne specijalitete kao ลกto su prebranac, gulaลก, perkelt, gomboc, rezanci sa makom. Pored toga, moฤ‡i ฤ‡e i da probaju ลกunku, kulen, ลกtrudlu, med, sir te druge slaniลกe i slatkiลกe koje potiฤu sa prostora Vojvodine.

U sluฤaju da oลพednite, Ukusi Vojvodine su se pobrinuli i za to. Moฤ‡i ฤ‡ete da uลพivate u pregrลกt domaฤ‡ih vina, ljute ali neลพne rakije, te kraft (zanatska) piva.

Pored piฤ‡a i hrane, posetioci ฤ‡e moฤ‡i i da uลพivaju u muzici u Limanskom parku.

Muziฤki program

Organizatori su pripremili i odliฤan muziฤki program tokom festivala Ukusi Vojvodine u Limanskom parku.

  • 13:30ฤ – Velika bina U subotu, 21. septembra, na velikoj bini u 13:30ฤ uvodni deo muziฤkog programa otvoriฤ‡e Milena & Milan Sextet. Milena i Milan Janฤuriฤ‡ ฤ‡e flautom i saksofon prezentovati odabrani program dลพez i latino kompozicija.
  • 15:00ฤ – Mala bina Na maloj bini nastupaฤ‡e Tamburaลกki Orkestar „Vilenjaci“. Tamburaลกki orkestar iz Novog Sada ฤ‡e da vas zabavlja sa tradicionalnom muzikom iz Vojvodine i okruลพenja.
  • 16:00ฤ‡ – Velika bina Kvartet Sentinel vas neฤ‡e ostaviti ravnoduลกnim. Oni ฤ‡e da vas zabavljaju pop i rok muzikom, kako domaฤ‡om tako i stranom ลกto ฤ‡e upotpuniti ovaj dogaฤ‘aj.

Deฤiji program

Pored muziฤkog programa, organizatori festivala Ukusi Vojvodine ฤe obradovati i najmlaฤ‘e posetioce. Oni ฤ‡e moฤ‡i da uลพivaju i da uฤe u „Deฤjem Sokaku“.

  • 12-13:00ฤ – „ลฝuฤ‡kasto, ลพuto, ลพuฤ‡e, najลพuฤ‡e“ je program za decu koji ฤ‡e trajati od 12-13ฤ gde ฤ‡e deca moฤ‡i da se upoznaju sa ลพitnim poljima Vojvodine. Maliลกani ฤ‡e imati priliku da se upoznaju sa izgledom, vrstom i krajnjim proizvodom ลพitarica koje se uzgajaju u Vojvodini. Na kraju radionice, deca ฤ‡e imati priliku da sami sebi naprave obrok od ลพitarica sa dodatkom fruลกkogorskog domaฤ‡eg meda i suvog ลพutog voฤ‡a. Deca mlaฤ‘eg uzrasta od 2+ godina ฤ‡e imati priliku da se igraju sa testom u boji.
  • 15-16:00ฤ – „Vreme je za ลพuฤ‡kastu salatu“ – Deca ฤ‡e imati priliku da prave voฤ‡ne salate od ลพutog voฤ‡a. Nakon pravljenja, maliลกani ฤ‡e i da degustiraju iste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UKUSI VOJVODINE (@ukusi_vojvodine)

Ulaz na festival Ukusi Vojvodine je besplatan pa je sve ลกto je potrebno da povedete prijatelje, porodicu, da doฤ‘ete praznog stomaka i da uลพivate u najukusnijem vikendu u Novom Sadu u godini.

Ako putujete iz drugih okolnih gradova ili sela, napravili smo i kartu parking mesta u Novom Sadu.

S toga, potrebno je samo da ponesete dobro raspoloลพenje i prazan stomak i kao ลกto kaลพu na FB stranici organizatora festivala „Ukusi Vojvodine“, „Neka drugi kuvaju za vas!“

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI