Ideje za Romantični poklon za devojku

Romantični pokloni za devojku 2024 – Top 26 predloga za poklon koji će dirnuti njeno srce

Kada se bliže važni trenuci u vezi, muškarci često osećaju ne samo pritisak da sve bude savršeno, već i odgovornost da svojim postupcima pokažu koliko im je stalo. Kada je u pitanju bitan poklon za devojku ideje je teško pronaći, naročito ako ste dugo zajedno i već ste dosta poklona razmenili.

Naravno, neke materijalne poklone možete pronaći ukoliko znate njene ukuse, ili ste primetili kako zastaje ispred nekog izloga, ili je nekad jasno rekla šta joj se sviđa, a vi ste to zapamtili. Ipak, oni pravi, sentimentalni pokloni koji će je istinski dirnuti, raznežiti i možda čak rasplakati, zahtevaju malo više truda i pažnje.

Dragi muškarci, da biste izazvali ovaj efekat kod svoje devojke potrebno je da kanališete vašu romantičnu stranu. Znam da zvuči teško ako je ovo daleko od vaše prirode, ali ovakav poklon treba da prenese vaša osećanja i pokaže koliko vam je stalo do nje.

Zamisao je da vam u ovom članku, pored nekih top preporuka za poklon devojci, dam i neke savete iz ženske perspektive iz rubrike “Pitala sam drugarice” 😀. Šalim se, rubrika ne postoji, ali stvarno sam pitala drugarice 😂.

Ključne tačke

  1. Ideje za dan zaljubljenih
  2. Šta pokloniti devojci za rođendan?
  3. Unikatni pokloni za godišnjicu?
  4. Šta kupiti devojci za Novu Godinu?

Poklon za devojku – ideje za različite prilike

Romantični poklon da iznenadite devojku
Romantični poklon

Romantični pokloni nose posebnu težinu i emociju. Svaki ovakav poklon je više od samog predmeta – to je sentimentalna poruka, znak pažnje, dokaz koliko je osoba mislila o onoj drugoj. Ono što poklon čini posebnim i najboljim nije njegova vrednost, već način na koji odražava vašu vezu.

Pokloni mogu biti sjajan način da pokažete da je slušate i dovoljno poznajete, naročito ako odaberete nešto što će istinski odraziti njene interese i ličnost.

I većina drugarice je rekla sledeće: “Kada dobijem poklon koji je biran sa pažnjom, osećam se cenjeno i voljeno. Znate da je neko uložio vreme i trud da izabere nešto što odgovara mom karakteru, nešto što u sebi nosi deo naših zajedničkih trenutaka.”

Pa, dragi moji, vodite se time da će se uložen trud svakako vrednovati, pa čak i ako malo omašite.

1. Šta pokloniti devojci za dan zaljubljenih?

Iako je Dan zaljubljenih nekada bio bitan događaj u vezi, u novije vreme sve više gubi na značaju u poređenju sa drugim važnim trenucima koji zaista definišu odnos, poput prvog zajedničkog putovanja ili preseljenja, godišnjice – koje su validne prekretnice odnosa.

Svakako za ovaj praznik vaša glavna asocijacija treba da bude ljubav. Ovde ne treba puno razmišljati, dovoljna je neka simbolika vezana za vaše upoznavanje i onaj trenutak kada je sve počelo. Ali i neka naznaka da želite još mnogo 14ih Februara zajedno da dočekate. Evo nekih predloga:

Foto Puzle

Jednostavan, a opet sentimentalan poklon. Ovo je slagalica sastavljena od vaše zajedničke fotografije, gde nije presudno da savršeno izgledate, već da ta slika nosi poseban značaj – možda je nastala na mestu koje ima važnu ulogu u vašoj vezi ili u trenutku koji oboje pamtite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foto Puzzle (@foto_puzle_)

Ne zaboravite da upakujete poklon i dodate neku poruku koja će vašu devojku podsetiti na vašu povezanost!

Muzička playlista

Obratite pažnju da svaka pesma ove playliste ima neko značenje u vašoj vezi – obeležava neki poseban momenat.

Poput pesme uz koju ste plesali na svadbi vašeg prijatelja dok ste jedno drugom izjavili ljubav, ili pesma koja je išla u pozadini kada ste se prvi put poljubili, ili pesma uz koju ste se pomirili nakon prve svađe, ili pesma uz koju ste se sjajno provodili, ili pesma koju ste pustili nakon prve provedene noći zajedno, dok ste pili jutarnju kafu… Hajde razmislite, sigurno imate bezbroj takvih trenutaka.

Ja sam osoba koja u svakom slobodnom trenutku sluša muziku: u prevozu, na putu do prodavnice, čak i u kući, tako da bi ovakav poklon mene sigurno rasplakao.

Plaketa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spotify Glass Art (@glassart.srbija)

Za ovu plaketu možete odabrati vašu omiljenu pesmu, zajedničku fotografiju, bitno mesto, pa čak i zvezdano nebo u tačno odredjenom trenutku, npr. na dan kad ste se upoznali. Kao jedna lepa memorabilia za Dan zaljubljenih.

Napišite joj pesmu

Napišite pesmu koja oslikava sve što osećate i trenutke koje ste zajedno doživeli. Vaša kreativnost i ljubav progovoriće kroz stihove, a svaka reč neka bude odraz duboke naklonosti. Devojka će znati da ste uložili svoje srce u svaku misao, i to bi joj značilo više od bilo čega drugog.

Ljubavno pismo

Ako vam ne ide poezija, pokušajte da joj napišete svojim rečima ljubavno pismo. Iako vlada mišljenje da je pisanje ljubavnih pisama „izumrlo“, ja ipak mislim da dolazi vreme kada počinjemo da dajemo na važnosti onome što se ne plaća i tada se u osećanjima obično pronalazi sigurno sklonište.

Poslala sam drugaricama poruku “Šta mislite o tome da vam momak napiše ljubavno pismo?” i sve su se složile da je to prelepo, a jedna je čak napisala “Ja to ne mogu da zamislim, ali umrla bih od radosti i lepote.” ❤️

Evo male pomoći kako jednostavno napraviti kovertu za pismo:

2. Šta pokloniti devojci za rođendan?

Idemo na sledeći milestone vaše veze. Njen rođendan. U ovom slučaju dragi moji muškarci trebate imati na umu samo nju, ne vašu zajedničku istoriju. Nemojte ni slučajno napraviti najveću grešku i kupiti joj sexy donje rublje, jer budimo realni, to je poklon za vas.

Ako tražite savršeni poklon za devojku, ideje za rođendan mogu uključivati gestove koji će je raznežiti, personalizovane poklone ali i posebne trenutke koje ćete organizovati samo za nju, kako biste pokazali koliko vam je stalo.

Zašto pravim ovoliku elaboraciju? Zato što ponekad zaboravite najbitnije. Svaka žena voli da se oseti paženom i maženom, cenjenom i poštovanom. Na njen rođendan treba da joj pokažete da volite sve u vezi nje, i da vam je drago što postoji, što se rodila “danas”.

Ovde se pravila malo menjaju, ovde je morate baš poznavati jer ovaj poklon treba da je obraduje. Morate joj prirediti nešto što zaista voli ili smatrate da joj je potrebno. Sigurno ste osluškivali ako je nekada izjavila šta bi volela da uradi za sebe i šta bi je istinski obradovalo. Hajde da vidimo šta su rekle drugarice 😀

  • Drugarica broj 1:
    ali sad obratite paznju, ozbiljnija, praktičnija osoba, više je realna nego romantična, kaže da je za nju prelepo da joj dečko za rođendan:

Devojka drzi buket cveca koje joj je decko poslao na posao kao poklon za rodjendan

pošalje buket cveća na posao, sa nekom porukicom
da joj krišom spakuje omiljeni slatkiš u torbu pored ručka koji je ponela
da je sačeka posle posla i odvede negde, na večeru, na predstavu, na dugoočekivani koncert.

  • Drugarica broj 2:
    koja je inače u fazonu “samo da mi dupe vidi puta” kaže da nju uvek može obradovati neko putovanje, pa makar i do Šapca. #stvarno_je_to_rekla 😀. Ali ono sto bi je baš, baš obradovalo je:

– neki vikend u snežnim krajevima: napolju pada sneg, neka planinska kuća gde pucketa kamin, topli ćebići i čaj. Sreća pa joj je rođendan u martu, pa joj dečko možda i ispuni ovu želju. Inače, ovu sliku mi je poslala na instagramu, na kraju naše konverzacije.

View this post on Instagram

 

A post shared by CalmWhispers (@calmwhispers01)

  • Drugarica broj 3:
     koja je inače tradicionalna, porodična i stavlja partnera na visoku poziciju u svom životu, kaže da bi je obradovalo:

– kada bi se potrudio i organizovao romantično veče kod kuće: spremio večeru, ohladio njeno omiljeno vino, poručio njen omiljeni kolač, prigušio svetla, kupio buket poljskog cveća sa pijace.
– ona obožava književnost i ima omiljenu knjigu ljubavne poezije. Kada bi joj recitovao stihove iz te knjige, to bi sigurno dirnulo njeno srce.

*Zato vam kažem, osluškujte – njen dečko sigurno zna koja je njena omiljena knjiga, kao što vi treba da znate šta voli vaša devojka.

Decko i devojka na romanticnoj veceri kod kuce, vaza poljskog cveca na sred stola

  • Ja sam opet novi par rukava. Stvari koje su mi bitne i koje mi izazivaju emocije retko pominjem, ali kad se pomenu onda je to u bitnom trenutku, tako da budući momci obratite pažnju! Za mene je odličan poklon:
  1. Da mi organizuje spa dan sa drugaricama, jer pod a) zna da su za mene prijatelji porodica i pod b) primetio je da imam mnogo posla u poslednje vreme i da se danima vraćam preumorna sa istog i da mi je relaksacija preko potrebna.
  2. Ili da oranizuje mini okupljanje sa našim najbližim društvom.
  3. Gledanje filma u praznom bioskopu van udarnog termina u loveseat vip sedištima. I to filma za koji sam stavila podsetnik u viber beleškama svog telefona, pre 3 meseca, sa youtube klipom trailera i datumom njegovog pojavljivanja u bioskopima, a sigurno sam mu pomenula da jedva čekam da izađe.
  4. Ulaznice za koncert koji već odavno isčekujem. Naročito ako sam preskočila neki prethodni koncert jer nisam bila tu, imala druge obaveze i slično.

Da ne davim više, shvatate poentu. Rođendan je idealan da joj pokažete koliko vam znači i šta biste sve uradili za nju.

3. Unikatni pokloni za godišnjicu?

E, godišnjica veze je jako bitan milestone jedne veze. Pokloni za godišnjicu treba da izazovu povratak sećanja. Da je podsete na put koji ste zajedno prošli – svaka pređena deonica je fragment vaše zajedničke priče.  Poklon za devojku, ideje za godišnjicu veze:

Skrapbuk

Ovo je ustvari nešto poput dnevnika vaše veze – ali za ovo je potrebna priprema od godinu dana. Na šta tačno mislim? Ako ste čuvali karte od bioskopa sa vašeg prvog sastanka, photo booth slike iz tržnog centra kada ste prvi put išli zajedno u kupovinu, sticker note koji ti je ostavila na pultu u kuhinji gde ti je napisala da ti je ostavila doručak u frižideru, i mnoge druge memorabilije zajedno provedenih trenutaka… sad sve to možete staviti u jedan dnevnik sa vašim ličnim komentarima. Kada bude videla šta ste sve sačuvali neće verovati.

Foto album

Izradite vaše zajdničke fotografije. Neka to budu vaše omiljene uspomene i dodajte opis ispod svake fotografije. Npr:

  1. Ovog dana si obukla najlepšu haljinu ikad, često te zamišljam u njoj.
  2. Ovog dana sam shvatio da sam zaljubljen u tebe.
  3. Ovog dana si rekla da me voliš.
  4. 3 min nakon što je nastala ova slika se dogodila naša prva svađa 🙂

I tako ispod svake slike.

Mapa značajnih lokacija

Locirajte na mapi sva bitna mesta koja ste zajedno posetili, mesta na kojima ste vodili konstruktivan razgovor koji je unapredio vašu vezu, gde ste se posvađali, pa pomirili, gde ste se poljubili…Znači već smo to apsolvirali, zar ne?

Kutija “zašto te volim”

Napišite 100 razloga zašto je volite. Ili koliko uspete da napišete, a da budu smisleni. Bolje da svi razlozi koje napišete budu validni, nego da lupate gluposti da biste navukli što veći broj.

@radionica_poklona_muca Kutija sa „52 razloga zašto te volim“ – u svakoj kovertice nalazi se po jedan razlog. Razlozi mogu biti namenjeni bilo kome, nisu samo za zaljubljene. Boje i izgled naslovne strane sami možete izabrati. 🥰 #razlozizastotevolim #poklonzadraguosobu #kreativanpoklon #tiktoksrbija #tiktokbosnaihercegovina #poklonzarodjendan #pokloni #poklonzadrugaricu #poklonzadruga #poklonzabrata #poklonzasestru #idejezapoklon #poklonzaprijatelje #savrsenpoklon #idejazapoklon ♬ original sound – Đana Smajo

Video montaža

Jednom sam prisustvovala video montaži na 18-om rođendanu gde je tetka napravila video montažu raznih slika i videa od rođenja pa do 18-e godine svog bratanca. Bilo je prelepo! Tako da i vi možete napraviti video montažu dokumentovanih trenutaka vaše veze uz adekvatan soundtrack. Izaberite “vašu” pesmu.

Gravirani nakit

Ovo je takođe jako sentimentalan poklon. Možete ugravirati kratku ljubavnu poruku ili poseban datum na pozadinu priveska, sata ili na unutrašnju stranu neke deblje narukvice. Ovo može biti dugoročna uspomena koja će je uvek podsećati na vas.

Personalizovane knjige

Kreirajte knjigu o vama! Možete izabrati imena ilustraciju, ispisati zajednička iskustva i kao rezultat dobiti ilustrovanu ljubavnu priču. Zamislite da ovu knjugu čitate nekad vašoj deci.🥰

4. Šta pokloniti devojci za Novu 2025. Godinu?

devojka ispred Novogodisnje jelke naslonila se na gomilu poklona

Pokloni za Novu godinu treba da budu zanimljivi u vidu nekog zajedničkog iskustva, avanture, provoda. To je romantično u Novogodišnjoj noći.

  1. Iznenadite je putovanjem na destinaciju o kojoj neprestano priča, neki Božićni market. Npr. ja sam oduvek želela da odem na Božićni market u Kolmar. Ne morate se sad nešto preterano trošiti, sad postoje brojne turističke stranice na instagramu koje imaju jako povoljne avionske karte i smeštaj.
  2. Zajednička avantura – Skijanje, posete vinariji, pivari, izlet.
  3. Zajednička aktivnost – časovi zajedničkog kuvanja, slikanja – Primetila sam da je to jako popularno u poslednje vreme. Drugarice sa faxa su čak išle kao dabl dejt sa svojim momcima i kažu da je sjajno iskustvo.
  4. Slatkiši i dezerti – za sve devojke koje ne vole cveće, a obožavaju slatkiše, poručite im slatki buket. Koleginica s posla mi je dala ovu preporuku, pošto je za nju ovo daleko bolji poklon od cveća koje će joj uvenuti, a obožava slatkiše.

Hajde da sumiramo

Kada birate poklon za nekoga ko ceni sitnice i dublju poruku iza poklona, bitno je da ne birate nasumično. Ne mora biti skupocen – ali trebalo bi da bude ličan.

Poklon nije samo predmet; to je uspomena koju nosimo sa sobom, podsetnik na vašu ljubav i pažnju. Ako zaista želite da dirnete njeno srce, izaberite nešto što će ostati upamćeno, nešto što će postati deo vaše priče.

Pošaljite devojci link sa našim člankom o idejama poklona za dečka, kako biste joj diskretno dali do znanja da vam pokloni nešto od onoga što smo naveli. To je savršen način da je usmerite ka poklonu koji vam se dopada.

Završni savet: Kada živite sa devojkom mnogo je lakše spaziti njoj bitne stvari, kroz intimu i komunikaciju, one ranjive trenutke kad se raspače na neki film, ili zbog neke situacije, skapiraćete šta joj je bitno u životu i šta izaziva osećaje. Vodite se time! Neka 2024. godina bude prilika da je iznenadite na način koji će dugo pamtiti.

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI