Maske za noć veštica

Maske za Noć veštica – Kreativne ideje za strašne i smešne kostime

Noć veštica je vreme kada puštamo mašti na volju i igramo se likovima iz svojih najstrašnijih ili najsmešnijih noćnih mora. Tokom godina, isprobala sam različite tehnike pravljenja maski ali se dešavalo i da ostanem bez ideja pa sam morala da se snađem kupovinom već gotovih maski.

U nastavku ću vam ispričati svoje iskustvo s maskama koje sam pravila, kao i one koje sam kupila i koje su se pokazale kao pun pogodak.

Kreativne maske za Noć veštica koje sam pravila

Strašna maska veštice

maska veštice
maska veštice

Jedne godine sam se odlučila za masku klasične veštice, ali sa dodatnim elementima koji će izgledati zastrašujuće. Masku sam pravila kombinacijom plastelina, lateksa, kartona i papira, koje sam potom obojila tamnozelenom bojom da izgledaju što realnije. Zastrašujući zubi i dugački crni šešir su upotpunili izgled. Rezultat je bio vredan truda!

Maska duha napravljena od gaze

maska duha
maska duha

Za ovu masku sam koristila gazu koju sam umakala u lepak i vodu, a zatim je nanosila na lice da napravim efekat prozirnog, starog duha. Nakon što se gaza osušila, obojila sam je sivom i crnom bojom da dobije starinski i sablasni izgled. Dodala sam crvene i crne senke oko očiju što je dalo kompletan utisak lutajućeg duha iz horor priča.

Maska klovna

maska strašnog klovna
maska strašnog klovna

Masku strašnog klovna sam pravila od gline i koristila belu crvenu i crnu boju. Periku sam takođe pravila sama od šarene vunice. Moram da priznam da je ova maska zahtevala najviše vremena, gotovo nedelju dana je bilo potrebno da dođem do savršenog izgleda. Maska je bila pun pogodak i izazvala je pravo oduševljenje.

Saveti za pravljenje maski kod kuće

Ako volite da se sami upustite u kreativni proces, evo nekoliko saveta kako da napravite maske za Noć veštica:

  • Koristite materijale koje već imate kod kuće, poput gaze, kartona, stare tkanine, vunice kako biste kreirali osnovu maske.
  • Boje su ključne. Pravilnim nijansiranjem možete postići izgled maske koji je verodostojan, bilo da idete na zastrašujuće ili smešno.
  • Nemojte se bojati eksperimentisanja s različitim teksturama, kao što su gips, glina ili lateks. Ovi materijali mogu da dodaju trodimenzionalnost maski.

Evo još nekih predloga za Noć veštica 2024 koje možete i vi da isprobate za vašu decu ili prijatelje.

Najbolje maske za decu

maska lisice
maska lisice
  • Maska superjunaka – deca obožavaju superjunake, pa sam odlučila da napravim masku koristeći karton i gumicu. Iscrtala sam oblik maske s karakterističnim oznakama, kao što su munje i zvezde, i obojila je jarkim bojama. Dodatni sloj providnog laka dao je sjajnu završnicu, a gumica oko glave učinila je da maska bude udobna i stabilna, čak i tokom trčanja i igre.
  • Maska životinja – jedna od najuspešnijih maski koje sam pravila za decu bila je maska lisice. Koristila sam filc u narandžastoj, beloj i crnoj boji, koje sam seckala i lepila u oblik lisice. Dodala sam male uši i nosić kako bi izgledalo realistično. Ova maska je bila posebno popularna jer deca vole životinjske likove, a filc je materijal koji je mekan i prijatan na licu.
  • Maska princeze ili viteza – za devojčice koje žele da budu princeze, napravila sam jednostavnu masku u obliku krune od šarenog kartona, s dodatkom šljokica i malih cirkona. Dečaci su uživali u maskama viteza koje sam pravila od srebrnog kartona s umetnutim detaljima koji podsećaju na metal. Ove maske su bile lake za pravljenje, ali su davale efekat pravog bajkovitog sveta.

Najbolje maske za odrasle

maska vampira
maska vampira

Kod maski za odrasle sam se trudila da postignem autentičan izgled, bilo da je maska strašna ili smešna. Evo nekoliko koje su se pokazale kao pun pogodak:

  • Maska vampira – odrasli vole klasične horor likove, pa sam napravila masku vampira ali veoma jednostavno. Sve što je bilo potrebno jeste karton i tempera crne boje. Zaista jednostavno za napraviti a rezultat je bio neverovatan – maska je izgledala kao iz pravog horor filma.
  • Maska steampunk lika – kupila sam gotovu steampunk masku s metalnim detaljima, zupčanicima i naočarima, ali sam je dodatno prilagodila dodavanjem malih LED svetala koja svetle u mraku. Ova maska je bila odličan izbor za odrasle jer je izgledala sofisticirano i misteriozno, a dodatni svetlosni efekti su privlačili pažnju gde god sam se pojavila.

Maske za noć veštica prilagođene deci i odraslima

  • Za decu je važno birati materijale koji su hipoalergeni i lagani, kako bi maske bile prijatne za nošenje tokom dužeg perioda. Takođe, maske ne bi trebalo da ograničavaju vid ili disanje.
  • Za odrasle možete biti kreativniji s materijalima poput lateksa, boja za lice, pa čak i elektronike za dodatne efekte. Maske za odrasle često mogu biti složenije, pa je dobro planirati vreme za izradu ili prilagođavanje unapred.

Maske koje sam kupila

Neke maske za Noć veštica sam i kupovala.

Maska zombija

maska za noć veštica zombi
maska za noć veštica zombi

Kada sam pronašla savršenu masku zombija u prodavnici kostima, znala sam da je to pravi izbor za strašan izgled. Ova maska je bila izrađena od visokokvalitetnog lateksa, s detaljima kao što su napukla koža i izloženi „mišići“ lica. Moram priznati da maska izgleda zaista strašno.

Maska smešnog Frankenštajna

Masku Frankenštajna sam kupila ali sam je malo prilagodila dodavanjem detalja poput „šavova“ i dugmadi kao očiju. Maska je već imala veliki oblik glave, što je izazvalo smeh među prijateljima. Dodala sam i stare rukavice i veliki kaput, što je upotpunilo izgled smešnog čudovišta.

Maska mačke

maska mačka za Noć veštica
maska mačka za Noć veštica

Kupila sam elegantnu masku mačke s visokokvalitetnim materijalom i finim detaljima poput perja i šljokica. Iako je izgledala jednostavno, efekat koji je imala na celokupan kostim bio je fantastičan. Kombinovala sam je s crnim kombinezonom i dugim repom, što je činilo da izgledam kao misteriozna, ali zavodljiva mačka.

Zaključak

Bez obzira na to da li pravite svoje maske za Noć veštica ili ih kupujete, najvažnije je da budu interesantne. Maske su odličan način da izrazite svoju kreativnost i dodate jedinstveni dodir svom kostimu za Noć veštica. Nadam se da su vam moji saveti i iskustva inspirisali neke nove ideje za ovu zabavnu noć!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI