Pretraga
Djokovic Alkaraz finale wimbledon

Đoković i Alkaraz: Repriza prošlogodišnjeg Vimbldonskog finala

Đoković i Alkaraz će odigrati još jedno finale. Ako bude kao što je to bio prethodni slučaj, očekuje nas jedan zaista vrhunski spektakl. Meč stare protiv nove škole.

Meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza je na progamu u nedelju 14. jula u 15č.

Đoković – Alkaraz međusobni skor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Đoković i Alkaraz su do sada igrali 5 puta. Đoković vodi u međusobnim duelima sa 3:2. Obojica imaju po jednu pobedu u Grand Slam finalima. Đoković na Rolan Garosu, Alkaraz na Vimbldonu, oba meča prošle godine. Ove godine nisu odigrali ni jedan međusobni duel. Vimbldon će im biti prvi, a ko zna, možda im drugi ovogodišnji meč u finalu bude na Olimpijskim igrama.

Prvi međusobni meč su odigrali u Madridu 2022. Tada je slavio Karlos Alkaraz 2:1 (7:6, 5:7, 6:7). Zatim su usledila dva Grand Slam finala, prvo na Rolan Garosu koji je dobio Novak Đoković rezultatom 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) a zatim i Vimbldon gde slavio Alkaraz rezultatom 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Sledeća dva međusobna duela su bila Sinsinati i ATP Finale. Novak je slavio i u Sinsinatiju i na ATP Finalu. Poslednji meč koji su odigrali bio je egzibicioni meč u Diriji gde je slavio Španac.

Sedmi međusobbni duel je zakazan za nedelju od 15č. Novak će u ponedeljak povesti 4:2 u međusobnom skoru ili će Alkaraz izjednačiti na 3:3. Da li će Novak doći do 25 Grand Slam titule ili će Alkaraz povećati broj Grand Slam titula na 4?

Đoković – Alkaraz prenos

Prenos finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Alkaraza možete gledati od 15č na RTS 1 i Sport Klub kanalima.

Bonus video:

Naslovna fotografija preuzeta sa: kurir.rs

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI