Pretraga

Srbija savladala SAD u vaterpolu

Srbija je u finalu Olimpijskih igara u vaterpolu!

Od „oฤaja do sjaja“ je igrala Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu. Traลพili su se vaterpolisti, i na kraju se pronaลกli. Srbija ฤ‡e imati definitivno joลก jednu medalju sa Olimpijskim igrama, samo treba da saฤekamo da li ฤ‡e to biti zlato ili srebro!

Aktuelni Olimpijski ลกampion nije dobro poฤeo takmiฤenje. Samo dve pobede u grupi i ubedljiv poraz protiv tada totalnog autsajdera Australije. Ali, i uz te dve pobede, uspela je Srbija da doฤ‘e do polufinala i utakmice sa SAD.

To je taj ลกampionski mentalitet jedne od najboljih reprezentacija u istoriji ovog vodenog sporta. Kada su svi oฤekivali da ฤ‡e Srbija da zavrลกi takmiฤenje, oni su nas razuverili i pokazali da Srbiju u vaterpolu ne moลพemo i ne smemo nikada da otpiลกemo.

SAD je poraลพen u polufinalu rezultatomย  10:6. Nikola Dedoviฤ‡ je bio najefikasniji sa postignuta 4 gola.

Sledi utakmica za zlato protiv Hrvatske. U prethodna 3 dueala Hrvatska je bila bolja. Dva puta u ฤetvrtfinalima Svetskih prvenstava 2022. i 2024. te na Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju u grupnoj fazi. Na Olimpijskim igrama u Tokiju Srbija je osvojila zlatnu medalju te sada ima priliku da se revanลกira Hrvatskoj za tri prethodna poraza i odbrani titulu Olimpijskog ลกampiona.

Naลกi delfini ฤ‡e nas takoฤ‘e poฤastiti njihovim prisustvom na doฤeku 12. avgusta u Beogradu jer ฤ‡e sigurno osvojiti medalju.

Naslovna fotografija preuzeta sa: mondo.rs

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI