Pretraga
LeBron Dzejms MVP

Izabran MVP Olimpijskih igara u Parizu

LeBron Dลพejms je proglaลกen za MVP na koลกarkaลกkom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu. SAD predvoฤ‘ene LeBron Dลพejmsom, Stef Karijem i Kevinom Durantom su osvojili peto uzastopno zlato na Olimpijskim igrama dok je Kevin Duran postao apsolutni rekorder jer je on osvojio ฤetvrtu od poslednjih pet zlatnih medalja.

Dลพejms je zabeleลพio u proseku 14,2 poena, 8,5 asistencija te 6,8 skokova po meฤu.

Nakon finala protiv Francuske, odrลพana je ceremonija dodele medalja kao i pojedinaฤna priznanja. LeBron Dลพejms je proglaลกen za MVP turnira.

Najbolji defanzivni igraฤ turnira je naลก Aleksa Avramoviฤ‡.

Dลพejms je takoฤ‘e izabran u najbolju petorku turnira a pored njega su joลก i Denis ล ruder iz Nemaฤke, Viktor Vembanjama iz Francuske, naลก MVP Nikola Jokiฤ‡ te Stef Kari, ponajviลกe zbog ฤinjenice da je ubacio 60 poena u polufinalu i finalu a u finalu je ubacio i ฤetiri trojke u 3 minuta ฤime je definitivno slomio otpor Francuske i doneo peto uzastopno zlato Sjedinjenim Ameriฤkim Drลพavama na Olimpijskim igrama.

Sa 18,8 poena u proseku, Jokiฤ‡ je bio ลกesti strelac turnira ali je bio najbolji skakaฤ, 10,7 po meฤu i asistent, 8.7 mo meฤu. Kari je imao 14,8 poena u proseku uz 3,2 skoka i 2,5 asistencije. Denis ล reder je imao 17,2 poena, 7,5 asistencija i 2,5 skoka. Vembanjama je imao 15,8 poena, 9,7 skokova i 3,3 asistencije po meฤu.

Naslovna fotografija preuzeta sa: silverscreenandroll.com

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI