Pretraga
Hamburger na rostilju

Street food festival „Gradski“ – Mesto dobre klope, piva i muzike

U Donjem gradu Kalemegdana, od 22. do 25. avgusta odrลพaฤ‡e se premijerni Street food festival „Gradski“.

Street food festival „Gradski“ je festival na kojem ฤ‡e ljubitelji hrane i piฤ‡a zaista moฤ‡i da uลพivaju i da probaju viลกe od 80 vrsta piva iz 30 zemalja, te 20 svetskih kuhinja. Pored toga, posetioci ฤ‡e moฤ‡i i da uลพivaju u muziฤkim jer je „Gradski“ za ovaj premijerni festival angaลพovao selskciju fantastiฤnih bendova koji obeฤ‡avaju sjajnu muziku i odliฤan provod. Kao podrลกka, biฤ‡e i brojni DJ-evi sa gradske klubske scene koji ฤ‡e da upotpune dogaฤ‘aj.

Zbog svega navedenog, Street food festival „Gradski“ je veฤ‡ sada oznaฤen kao centralni dogaฤ‘aj Beogradskog leta.

Festival poฤinje 22. avgusta u 17:00h i traje do 25. avgusta do 02:00h.

U jednom od najlepลกih gradskig parkova ispod tvrฤ‘ave Kalemegdan, „Gradski“ ฤ‡e biti otvoren za sve posetioce.

ล ta sve nudi „Gradski“?

Hrana

Posetioci ฤ‡e moฤ‡i da probaju uliฤnu hranu sa specijalitetima japanske, korejske, jamajkanske, ameriฤke, italijanske, te domaฤ‡e nacionalne kuhinje kao i mnoge druge. Specijalitete koje ฤ‡ete moฤ‡i da probate su suลกi, damplinzi, falafel, burgeri, piza Naplitana, domaฤ‡e kobasice, „Chicago-style pizza“, poznate Beogradske knedle i joลก mnogo toga.

Piฤ‡e

Tokom festivala „Gradski“ moฤ‡i ฤ‡ete da probate razna craft piva kao i piva najboljih svetskih proizvoฤ‘aฤa. Tako ฤ‡emo imati tri razliฤite zone za konzumaciju piva:

Street of food

Ovo je zona koja je posveฤ‡ena beogradskoj craft sceni. Kao i sve ostale zone, i ova ฤ‡e predstavljati neke od najboljih restorana craft food scene Srbije.

Best of Beer land

Ovo ฤ‡e biti i glavna festivalska zona. Ona ฤ‡e da okuplja najznaฤajnije predstavnike pivske industrije. U ovoj zoni ฤ‡e biti smeลกtena i bina. Pored muzike i preko hiljadu sedeฤ‡ih mesta, ovde ฤ‡ete moฤ‡i i da uลพivate u izvrsnoj hrani koja se odliฤno uparuje sa pivom.

Craft land

Ova zona kako i njen naziv kaลพe ฤ‡e da bude posveฤ‡ena zanatskom pivu, proizoฤ‘aฤima te ljubitaljima craft piva. U ovoj zoni ฤ‡e se predstaviti 10 najboljih proizvoฤ‘aฤa zanatskog piva u Srbiji.

Embassy of beer

Uloga ove zone je promocija uvoznih piva iz celog sveta i uparivanje sa hranom. Kako je na domaฤ‡em trลพistu neลกto oko 150 stranih pivskih brendova, organizatori ฤ‡e pokuลกati publici da predstave najpoznatije i kljuฤne brendove koji se nalaze na trลพiลกtu u Srbiji.

Druลกtvena odgovornost

U saradnji sa projektom „Svaka limenka se raฤuna“, organizatori ฤ‡e povesti raฤuna da grad ostane ฤist. Na viลกe razliฤitih lokacija tokom festivala ฤ‡e biti postavljene kutije za odlaganje iskoriลกtenih aluminijumskih ambalaลพa. Pored toga promoteri i promoterke ฤ‡e ลกetati sa specijalnim ranฤevima u koje ฤ‡e posetioci moฤ‡i da odlaลพu iskoriลกฤ‡ene limenke. ฤŒaลกe koje ฤ‡e se koristiti tokom festivala „Gradski“ ฤ‡e biti biorazgradive.

Ne propustite priliku da posetite ovo premijerno izdanje Street food festivala „Gradski“.

Naslovna fotografija preuzeta sa: recipes.net

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI