Ručke i upravljač belog električnog bicikla sa jasno vidljivim kablovima i kočnicama, dizajniran za udobnost i funkcionalnost

Najbolji električni bicikl 2024 – Cena, iskustva i saveti za kupovinu

Električni bicikli postaju sve popularniji oblik prevoza, naročito u većim gradovima gde su gužve i nedostatak parkinga čest problem.

Sve veći broj ljudi prelazi na bicikle kao praktično rešenje za svakodnevni transport, a uz tehnološki napredak, električni bicikli polako osvajaju naše ulice, postajući dominantan izbor mnogih gradskih vozača.

U ovom tekstu ću se potruditi da vam pružim ključne informacije koje će vam olakšati izbor savršenog električnog bicikla, prilagođenog vašim potrebama i svakodnevnim obavezama.

Bilo da tražite brz i efikasan način da izbegnete gradske gužve ili želite ekološki prihvatljiviji vid prevoza, ovde ćete naći sve što vam je potrebno da donosite pametnu odluku i izaberete model koji vam najviše odgovara.

Koji električni bicikl kupiti?

Kada birate električni bicikl, važno je uzeti u obzir brojne faktore. Postoji veliki izbor različitih tipova bicikala – od onih za dostavu, trekking, gradske vožnje, sklopivih modela, pa sve do onih sa debelim gumama za off-road avanture.

Ako ste u žurbi, odmah ću vam predstaviti najbolje opcije za svaku od ovih kategorija, a kasnije ćemo se detaljnije pozabaviti ostalim bitnim aspektima kao što su veličina rama, tip pogona, kapacitet baterije, način punjenja i još mnogo toga.

Najbolji električni bicikl po kategorijama:

  1. Najbolji elektricni bicikl za grad Capriolo E-CITY
  2. Najbolji elektricni bicikl za dostavljace – Ms Energy ebike c100
  3. Najbolji elektricni bicikl za trekking – Rockrider E-ACTV 500
  4. Najbolji elektricni bicikl za planinu (MTB) – Cross Razor X1 480mm
  5. Najbolji premium bicikl za planinu – Mountfield Mount 11.4 Autoshift
  6. Najbolji elektricni bicikl za starije osobe – E Motion Električni bicikl Skočko
  7. Najbolji elektricni bicikl sa debelim gumama – Cross Quantum Plus Sportive 460mm Bosch
  8. Najbolji sklopivi elektricni bicikl – MS Energy Električni Bicikl Sklopivi i10

Specifikacije i cene: Detaljan pregled najboljih električnih bicikala po kategorijama

U ovom delu, za svaki od navedenih modela električnih bicikala pružiću vam ključne specifikacije, cenu, i zašto su baš oni najbolji izbor u svojoj kategoriji. Ovo će vam pomoći da bolje razumete prednosti svakog modela i da odaberete onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i budžetu.

Capriolo E-CITY

Najbolji električni bicikl - Capriolo E-CITY
Source: capriolo.com

Capriolo E-CITY je električni bicikl sa integrisanim motorom od 250W smeštenim u zadnji točak, koji pruža podršku pri pedaliranju. Izabran je kao najbolji električni bicikl za gradske uslove zbog svoje praktičnosti i jednostavne upotrebe.

Motor marke XOFO, sa obrtnim momentom od 45Nm, omogućava podešavanje nivoa asistencije. Bicikl dolazi sa Shimano RD-TZ 500 menjačem (7 brzina) i displejom na upravljaču, gde možete pratiti stepen pomoći i stanje baterije. Litijumska baterija od 36V (7Ah, 252Wh) puni se za otprilike 5 sati i pruža domet do 55 km, u zavisnosti od težine vozača, terena i drugih faktora.

Veličina rama od 19″ pogodna je za vozače visine između 172-183 cm, a sigurnost je dodatno obezbeđena mehaničkim disk kočnicama.

Cena ovog modela je oko 90.000 dinara, što ga čini vrlo pristupačnim izborom za mnoge. Ipak, imajte na umu da Capriolo nije brend poznat po izvanrednoj reputaciji, pa se preporučuje oprez prilikom kupovine.

U svakom slučaju, Capriolo E-CITY nudi solidan balans cene i funkcionalnosti, što ga čini zanimljivim izborom za opuštenu gradsku vožnju.

Ms Energy ebike c100

Ms Energy ebike c100 - Najbolji električni bicikl
Source: msenergy.hr

MS Energy E-Bike je gradski električni bicikl, idealan za sve one koji traže praktičnost i mobilnost u urbanim uslovima.

Ovaj model se ističe svojom belom bojom i aluminijumskim okvirom, koji pruža izdržljivost i laganu težinu. Sa težinom od 26 kg, bicikl je dovoljno lagan za manevrisanje po gradu, a njegove dimenzije čine ga pogodnim za vožnju u gužvi.

Opremljen Tektro HD-T275 disk kočnicama, MS Energy E-Bike nudi pouzdano kočenje, što je ključno za vozače koji se često nalaze u prometu. Sa točkovima prečnika 27.5″, bicikl obezbeđuje stabilnost i udobnost tokom vožnje.

Izabran kao najbolji električni bicikl za dostavljače, MS Energy E-Bike se odlikuje brzim punjenjem i dovoljno prostora za torbe, što ga čini savršenim izborom za svakodnevne gradske zadatke.

Cena ovog modela iznosi 153.000 dinara, što ga čini pristupačnim rešenjem za sve koji žele da unaprede svoju mobilnost u gradu. Ovaj bicikl je sjajan spoj funkcionalnosti i dizajna, savršeno prilagođen potrebama modernih vozača.

Rockrider E-ACTV 500

Rockrider E-ACTV 500 - Najbolji električni bicikl
Source: marktplatz.bike

Rockrider E-ACTIV 500 je električni bicikl savršen za sve koji žele aktivno provoditi vreme na otvorenom. Opremljen snažnim Yamaha PW-C2 motorom, pruža impresivnu snagu i obrtni moment, idealan za razne terene, uključujući uzbrdice.

Domet ovog bicikla dostiže do 150 km u eko režimu, omogućavajući vam da istražujete duže staze bez brige o punjenju. Baterija se lako puni, čak i dok je bicikl u upotrebi, što dodaje praktičnost.

Sa četiri režima pomoći, možete prilagoditi nivo asistencije svom naporu, što čini vožnju lakšom i prijatnijom. Povezivanje sa DECATHLON RIDE aplikacijom omogućava vam da pratite vožnje i statistike, obogaćujući vaše iskustvo.

Aluminijumski ram, hidraulične disk kočnice i gume otporne na bušenje obezbeđuju stabilnost i sigurnost, bez obzira na uslove na stazi. Rockrider E-ACTIV 500, izabran kao najbolji bicikl za trekking po ceni od 263.000 dinara, pruža savršenu ravnotežu snage i udobnosti, omogućavajući vam da uživate u svakoj vožnji i ponovo se povežete s prirodom.

Cross Razor X1 480mm

Cross Razor X1 480mm - Najbolji električni bicikl
Source: crossbike.rs

Cross Razor X1 je izvanredan električni bicikl koji je izabran kao najbolji izbor za planinu (MTB), sa cenom od oko 240.000 dinara. Opremljen SHINE WHEEL e-MTB EP8 ramom, ovaj bicikl pruža stabilnost i udobnost tokom vožnje po zahtevnim terenima.

Viljuška FS RCNS sa daljinskom kontrolom omogućava lako podešavanje, što doprinosi boljoj kontroli na stazi. U sistemu prenosa, SHIMANO DEORE XT zadnji menjač i SLX ručice menjača omogućavaju preciznu promenu brzina, dok KMC lanac garantuje glatko kretanje.

Felne RODI sa gumenim pneumaticima SCHWALBE Nobby Nic pružaju odličnu vuču i izdržljivost, idealne za različite uslove vožnje. Baterija SHIMANO pruža dugotrajnu energiju, omogućavajući vam da istražujete duže staze bez brige o punjenju.

Prednje i zadnje kočnice TEKTRO nude pouzdano kočenje, dok su svi ostali delovi pažljivo odabrani kako bi se osigurao vrhunski doživljaj vožnje. Cross Razor X1 savršeno kombinuje snagu i udobnost, čineći svaku avanturu nezaboravnom.

Mountfield Mount 11.4 Autoshift

Mountfield Mount 11.4 Autoshift - Najbolji električni bicikl
Source: eponuda.com

Mountfield Mount 11.4 Autoshift je vrhunski električni planinski bicikl koji je izabran kao najbolji premium model za planinske uslove, sa cenom koja se kreće oko 470.000 dinara. Opremljen Shimano EP8 centralnim motorom, ovaj bicikl nudi snagu do 600 W i obrtni moment od 85 Nm, što ga čini savršenim za izazovne terene.

Dostupan je u veličinama rama 19″ i 21″, a sa prečnikom točka od 29 inča, pruža stabilnost i udobnost tokom vožnje. Sa Shimano Steps baterijom kapaciteta 630 Wh, možete preći do 150 km sa jednim punjenjem, što je impresivno za sportskog biciklistu.

Shimano Deore 11-brzinski menjač obezbeđuje sigurno i lako prebacivanje brzina, dok zaključiva ZOOM VAXA HLO Air viljuška sa hodom od 120 mm osigurava savršenu suspenziju na neravnom terenu. Hidraulične disk kočnice Shimano BR-MT 401 garantuju pouzdano kočenje u svim uslovima, pružajući vam sigurnost dok se spuštate niz padine.

CST Jack Rabbit gume su idealne za vožnju van puta i po asfaltu, a MTF NoPressure Sport sedište pruža dodatnu udobnost tokom dužih vožnji. Nivo asistencije motora možete lako pratiti na Shimano STEPS SC-EM800 kolor LCD displeju, koji omogućava bežičnu povezanost sa mobilnim uređajima putem Shimano E-tube aplikacije.

Sa svim ovim karakteristikama, Mountfield Mount 11.4 Autoshift je pravi izbor za sve ljubitelje planinskih bicikala koji traže kvalitet i performanse.

E Motion Električni bicikl Skočko

E Motion Električni bicikl Skočko - Najbolji električni bicikl
Source: skytehnika.rs

E Motion Električni bicikl Skočko je izabran kao najbolji električni bicikl za starije osobe, a njegova cena od 69.000 dinara čini ga vrlo pristupačnim. Ovaj bicikl se ističe dodatnim sedištem i velikim prostorom za torbe, što ga čini savršenim za odlazak u nabavku ili na pijacu, uz dodatnu korpu za praktičnost.

Čvrst, pojačan čelični ram pruža robusnost i izdržljivost, dok prednje vile sa amortizerima i dvostruki amortizeri na zadnjoj strani osiguravaju izuzetnu udobnost tokom vožnje. Motor bez četkica snage 250 W, uparen sa litijumskom baterijom od 48 V 13 Ah, omogućava vozaču da pređe do 40 km sa jednim punjenjem.

Skočko je takođe pogodan za prevoz dece, zahvaljujući udobnom dodatnom sedištu koje je osigurano sa zadnjim naslonom. Ovaj model kombinuje praktičnost, udobnost i sigurnost, čineći ga idealnim izborom za starije osobe koje žele aktivno da se kreću.

Cross Quantum Plus Sportive 460mm Bosch

Cross Quantum Plus Sportive 460mm Bosch - Najbolji električni bicikl
Source: crossbike.rs

Cross Quantum Plus Sportive izabran je kao najbolji električni bicikl sa debelim gumama, a njegova cena iznosi 211.000 dinara. Ovaj bicikl je savršen izbor za ljubitelje avanture, jer deblje gume pružaju odličnu stabilnost i prianjanje na različitim terenima, bilo da se radi o stazama u prirodi, urbanim sredinama ili peščanim podlogama.

Sa debelim gumama, možete se bez brige upustiti u vožnju po neravnom terenu, što omogućava veću kontrolu i udobnost, čak i kada se vozite kroz kamenite ili blato prekrivene staze. Ove gume takođe smanjuju rizik od proklizavanja, što čini vožnju sigurnijom i prijatnijom.

Dolazi sa čvrstim aluminijumskim ramom i SUNTOUR XCM34-BOOST viljuškom sa hodom od 100 mm, što dodatno poboljšava udobnost i performanse. Opremljen je Bosch Performance Line Gen3 motorom snage 250 W sa 65 Nm obrtnog momenta, što omogućava snažnu podršku prilikom vožnje uzbrdo ili na dužim relacijama.

Bicikl dolazi sa Powerpack 500Wh baterijom koja se lako montira na donju cev okvira, pružajući dobru autonomiju, dok Purion Performance Line displej omogućava lako praćenje informacija o vožnji. Sa Clarks M2 hidrauličnim kočnicama i Shimano Alivio 9 brzina, ovaj bicikl pruža pouzdanost i efikasnost u svakom trenutku.

Cross Quantum Plus Sportive je pravi izbor za sve koji žele kombinaciju snage, udobnosti i svestranosti na različitim terenima.

MS Energy Električni Bicikl Sklopivi i10

MS Energy Električni Bicikl Sklopivi i10 - Najbolji električni bicikl
Source: msenergy.hr

MS Energy Električni Bicikl Sklopivi i10 je najbolji izbor za one koji traže praktičnost i efikasnost u gradu, s cenom od oko 65.000 dinara. Ovaj sklopivi model omogućava lako sklapanje i transport, što ga čini savršenim za gradske gužve.

Sa čvrstim 20″ točkovima, bicikl osigurava udobnu vožnju i stabilnost na neravnim ulicama. Njegova baterija omogućava domet od 45 do 50 km, a punjenje traje samo 4 do 5 sati. Ima tri brzine električne asistencije koje možete prilagoditi svojim potrebama.

Motor snage 250 W, uz 6 Shimano brzina, omogućava vožnju bez aktiviranja motora, idealno za uštedu energije. Težina sa baterijom iznosi 19,8 kg, dok okvir od legure magnezijuma čini bicikl laganim i lako prenosivim. Nosivost od 120 kg osigurava da je pogodan za odrasle.

Uz prednje LED svetlo i zadnji reflektor, vaša vožnja je bezbedna i u sumraku. Preporučujemo upotrebu zaštitne opreme poput kacige i štitnika kako biste dodatno povećali sigurnost.

MS Energy E-bike I10 kombinuje praktičnost i udobnost, pružajući savršeno rešenje za one koji žele izbeći gradske gužve i uživati u vožnji.

Na šta obratiti pažnju kada kupujete električni bicikl

Kupovina električnog bicikla može biti uzbudljiv proces, ali kao i kod mnogih drugih stvari, postoje bitni aspekti na koje treba obratiti pažnju. Ako ste početnik ili se ne osećate sigurno u vezi sa odabirom, ne brinite – tu sam da vam olakšam.

Iako se može činiti da postoji mnoštvo informacija, nemojte da vas to zastraši. Tehnologija se brzo razvija, a uz pravilno održavanje i brigu, svaki električni bicikl može postati vaš pouzdan partner na putu. U nastavku ću istaknuti ključne faktore koji vam mogu pomoći da donesete pravu odluku i pronađete bicikl koji savršeno odgovara vašim potrebama.

Na šta obratiti pažnju kada kupujete električni bicikl
YouTube Screenshot

Klase električnih bicikala

Električni bicikli se dele u tri glavne klase prema snazi motora i maksimalnoj brzini.

Prva klasa uključuje bicikle s motorom do 250 W, gde vozač mora pedalirati, a maksimalna brzina je 25 km/h, što ih čini idealnim za gradsku vožnju.

Druga klasa ima motore do 750 W s brzinom do 32 km/h i omogućava vožnju bez pedaliranja, dok treća klasa sa motorima koji postižu brzine preko 45 km/h obično zahteva više ulaganja i koristi se za sportske aktivnosti.

Tipovi električnih bicikala

Vrsta električnog bicikla Opis
Gradski električni bicikli Ovi bicikli su dizajnirani za urbanu vožnju, često sa udobnim sedištima i praktičnim dodacima poput prednjih korpi. Njihov fokus je na lakoći korišćenja i brzini, idealni su za svakodnevne obaveze i kratke vožnje.
Planinski električni bicikli Sa robusnom konstrukcijom i snažnim motorima, ovi bicikli su prilagođeni za vožnju po nepristupačnim terenima. Debele gume pružaju dodatnu stabilnost i prianjanje, što ih čini savršenim izborom za avanturiste.
Trekking električni bicikli Ovi modeli kombinuju elemente gradskih i planinskih bicikala, omogućavajući vožnju na različitim terenima. Često imaju udobna sedišta i dodatne torbe za duže vožnje ili putovanja.
Električni bicikli sa debelim gumama Idealni za vožnju po različitim podlogama, uključujući pesak i blato, ovi bicikli obezbeđuju dobru stabilnost i udobnost. Debele gume apsorbuju udarce i omogućavaju lakše savladavanje prepreka.
Električni bicikli pogodni za starije osobe Ovi bicikli obično imaju niži okvir i udobna sedišta, što olakšava ulazak i izlazak. Sa laganim motorima i stabilnim dizajnom, pružaju dodatnu sigurnost i udobnost starijim vozačima.
Električni bicikli za dostavljače hrane Dizajnirani za efikasnost i izdržljivost, ovi bicikli često dolaze s dodatnim prostorom za torbe i pakete. Brzi i lako manevrisani, savršeni su za brze isporuke u urbanim sredinama.

Odabir Veličine Okvira

Teško je doneti konačan sud o pravoj veličini okvira bicikla bez da se na njemu provozate nekoliko kilometara. Kako bismo vam olakšali izbor, podelićemo nekoliko saveta za odabir idealne veličine okvira u skladu s vašom visinom.

Da biste to vizuelno lakše doživeli, koristite našu tabelu koja jasno prikazuje preporučene veličine. Na taj način, brzo ćete pronaći okvir koji će vam pružiti optimalnu udobnost i efikasnost tokom vožnje.

Veličina okvira (inči) Visina vozača (cm)
13 130–140
14 140–150
15 150–155
16 155–165
17–18 165–175
19–20 175–185
21–22 185–195
23–24 195 i viši

Prečnik i širina točkova

Prečnik točkova bicikla, izražen u inčima, igra ključnu ulogu u performansama i udobnosti vožnje. Veći točkovi bolje podnose neravnine i prepreke, što ih čini pogodnijim za vožnju po različitim terenima i za duže relacije, dok manji točkovi pružaju veću okretnost, što je idealno za gradske bicikle ili sklopive modele. Razumevanje razlika između prečnika točkova može vam pomoći da odaberete bicikl koji najbolje odgovara vašim potrebama i načinu vožnje.

-Planinski i brdski bicikli obično imaju prečnik točkova od 26″ do 29″, pri čemu veći točkovi bolje savladavaju neravni teren, dok manji točkovi omogućavaju veću okretnost i agilnost tokom vožnje.

-Trekking i drumski bicikli najčešće koriste prečnik točka od 28″, što ih čini idealnim za različite terene i omogućava dužu i udobniju vožnju.

-Sklopivi bicikli koriste manje prečnike točkova, jer je njihov osnovni cilj da budu kompaktni. Ovaj dizajn omogućava lako prenošenje i skladištenje, zauzimajući što manje prostora, što ih čini idealnim izborom za urbane sredine i putovanja.

Širina guma na električnim biciklima igra ključnu ulogu u njihovoj funkcionalnosti, jer se prilagođava primarnoj nameni bicikla. Uže gume pružaju bržu i efikasniju vožnju po asfaltiranim putevima, dok šire gume nude veću udobnost i bolje prijanjanje na neravnim terenom.

Električni bicikli su posebno popularni za vožnju izvan asfalta, što ih čini savršenim izborom za izazovne staze. Naravno, tip bicikla — bilo da je gradski ili off-road — određuje njegove performanse i mogućnosti, tako da je važno razmotriti vaše potrebe pre nego što donesete odluku.

Na šta obratiti pažnju kada kupujete električni bicikl - Prečnik i širina točkova
YouTube Screenshot

Pogon i položaj motora

Postoje dva glavna tipa električnih bicikala. Prvi je pedelec, poznat i kao pedal-assist, koji zahteva da vozač okreće pedale da bi se pokrenuo. Ovaj sistem značajno pojačava snagu koju vozač ulaže, ali ne može se kretati bez pedalanja.

Drugi tip je bicikl sa gasom, sličan onom na motoru ili električnom trotinetu, koji omogućava vozaču da krene bez okretanja pedala. Ovaj sistem nudi veću slobodu u upravljanju brzinom, iako pedaliranje i dalje može produžiti domet vožnje.

Položaj motora Vrsta e-bicikla Prednosti Slabosti
Prednji pogon Gradski ili sklopivi Dobra cena Loše upravljanje, opasnost od klizanja
Zadnji pogon Treking Bolje rukovanje Promena zadnjeg točka je teža
Motor u sredini Brdski Izvrsno upravljanje, ravnoteža Viša cena

Domet Električnih Bicikala

Domet električnih bicikala varira u zavisnosti od modela i specifikacija. Osnovni, najjeftiniji modeli obično imaju domet od oko 50 km, dok bolji bicikli mogu preći više od 100 km. Skuplji modeli, posebno trekking bicikli, mogu doseći čak 160 km s jednim punjenjem, što ih čini idealnim za duže ture.

Na domet može uticati nekoliko faktora, uključujući težinu vozača, zahtevnost terena, način vožnje i stanje samog bicikla. Veći kapacitet baterije obično znači veći domet. Generalno, brdski bicikli imaju veći domet, oko 140 km, dok gradski bicikli imaju manji domet, obično oko 50 km, jer su optimizovani za brze, kratke relacije i brže punjenje.

Baterije Električnih Bicikala

Baterije Električnih Bicikala - kapacitet i korišćenje
YouTube Screenshot

Baterije električnih bicikala igraju ključnu ulogu u performansama i dometu vožnje. Postoje tri glavna tipa baterija, a njihovo mesto montaže može biti na okviru bicikla, montirano sa strane ili ispod sedišta. Većina ovih baterija su litijum-jonske, koje su poznate po visokom kapacitetu i efikasnosti.

Kapacitet baterije, izražen u vat-satima (Wh), direktno utiče na dužinu vožnje pre nego što bude potrebno punjenje. Pravilno korišćenje može značajno produžiti životni vek baterije; stručnjaci savetuju održavanje napunjenosti između 20% i 80%.

Većina električnih bicikala može se potpuno napuniti za oko četiri sata koristeći običan punjač i standardnu električnu utičnicu. Takođe, važno je izbegavati korišćenje baterije na visokim temperaturama, što može negativno uticati na njene performanse i dugotrajnost.

Električni bicikl – registracija

Ako planirate da vozite električni bicikl ili trotinet po Srbiji, trebalo bi da znate da je sada obavezna njihova registracija. Do 15. juna svi vlasnici lakih električnih vozila moraju pribaviti nalepnicu kako bi legalno učestvovali u saobraćaju. Ova odluka je zvanično objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije, a postupak registracije počinje od 5. aprila.

Nalepnica je neophodna kako bi vaš električni bicikl ili trotinet bio prepoznat i dozvoljen za korišćenje na putevima. Za registraciju, potrebno je podneti zahtev koji sadrži lične podatke poput imena, JMBG-a, mesta i datuma rođenja, kao i podatke o prebivalištu. Takođe, tražiće se podaci o vozilu: marka, snaga elektromotora, maksimalna brzina i masa bicikla.

Uz zahtev, obavezno je priložiti tehničku dokumentaciju za vozilo. Ovi podaci omogućavaju proveru svih bitnih informacija o vašem biciklu, što je ključni korak da bi se nalepnica izdala.

Dakle, ukoliko planirate da vozite bez poteškoća, biće neophodno da registrujete svoj električni bicikl ili trotinet.

Najčešće Postavljana Pitanja

Colossus Električni Bicikl - Iskustva
Kada govorimo o Colossus električnim biciklima, većina recenzija na internetu naglašava odličan odnos cene i kvaliteta koji nude. Iako su među jeftinijim modelima, savršeno su rešenje za nezahtevne kupce koji traže ekonomičan i efikasan način da se kreću kroz gradske gužve. Međutim, treba napomenuti da baterija s vremenom može pokazati znakove slabosti, a generalni kvalitet je niži u poređenju sa premijum biciklima. Ipak, za one koji ne planiraju intenzivnu upotrebu, Colossus može biti dobar izbor.
Cube Električni Bicikl - Iskustva
Sa brendom Cube nikada nisam imao problema, i za mene predstavljaju jednog od najboljih proizvođača bicikala uopšte. Njihov odnos cena i kvalitet je fantastičan, što ih čini odličnim izborom za svakog biciklistu. Bez obzira na to šta vas zanima od njihove opreme ili proizvoda, uvek možete postaviti pitanje direktno na oficijalnom sajtu. Lično sam to često radio i uvek sam dobijao brze odgovore. Cube je definitivno pun pogodak!
Kako Pravilno Voziti Električni Bicikl?
U suštini, vožnja električnog bicikla nije mnogo drugačija od vožnje običnog bicikla. Ipak, važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Budite oprezni prilikom dodavanja gasa, jer prekomerno ubrzanje može uticati na kontrolu i sigurnost. Takođe, redovno proveravajte stanje baterije i domet, kao što je već naglašeno u tekstu. Ako pratite ove savete, ne bi trebalo da imate nikakvih problema tokom vožnje.
Kineski Električni Bicikli - Iskustva
Kao i sa svim kineskim proizvodima, potrebno je biti oprezan. Većina kupaca koji se odlučuju za kineske brendove teži da plati što manje, a dobije što više. Pre nego što napravite kupovinu, preporučujem da proverite stranice i forume za iskustva drugih korisnika.

Ako se odlučite za neki novi kineski električni bicikl, uz pravilno održavanje može vam služiti jako dugo. Na primer, RING bicikl, koji se prodaje u Srbiji, zapravo je preimenovani kineski model. Ovaj bicikl se širom sveta prodaje pod raznim brendovima, a originalni brend je CMACEWHEEL. Razlike se svode na kapacitet baterije, snagu elektromotora i sitnice poput širine guma i branika. Uvoznici poput RING-a ga zatim plasiraju kao svoj brend na lokalnim tržištima.

Polovni Električni Bicikli
Kupovina polovnih stvari uvek nosi određeni rizik, a mi u Srbiji to dobro znamo. Ipak, često se mogu pronaći odlični primerci koji vrede pažnje. Kada razmatram kupovinu polovnog električnog bicikla, prvo obraćam pažnju na pozitivne ocene i iskustva drugih korisnika. Takođe, važno mi je kakav je odnos prodavca prema kupcu – da li je otvoren i iskren.

Zato, pre nego što se odlučite za kupovinu, proverite sve specifikacije bicikla i postavite pitanja prodavcu. Ako pokazuje da zna šta prodaje i pruža jasne odgovore, to može biti dobar znak. Budite oprezni, ali ne zaboravite da se povremeno isplati uložiti u kvalitetan polovni bicikl!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI