Jazz Festival Novi Sad 2024

Novosadski Jazz festival 2024 – sve što treba da znate

I ove godine će Novi Sad tradicionalno biti domaćin dvadeset i šestog po redu Jazz Festivala.

Sam festival simbolično nosi ime Novosadski Jazz festival 2024, a pored Exit-a, Festivala uličnih svirača i Festivala Evrope predstavlja jedan od retkih događaja pomalo zaboravljene alternativne scene. Sam festival se prvi put održao, sada već davne, 1999. godine.

Novosadski Jazz festival okuplja veliki broj ljubitelja ove vrste muzike i važi za jedan od prestižnih festivala u ovom žanru.

Kada i gde se održava Novosadski Jazz Festival 2024?

Ove godine festival koji veliki broj ljudi, kako iz Novog Sada tako i iz regiona, željno očekuje trajaće tri dana.

Takođe, za razliku od prošle godine, kada je festival održan u „Pozorištu mladih“, manifestacija se vraća u veći i tehnički bolje opremljen prostor.

Novosadski Jazz Festival 2024 održava se od 10. oktobra do 12. oktobra, a mesto održavanja je Srpsko narodno pozorište u centru Novog Sada.

Ulaznice za Novosadski Jazz festival 2024

Po već, na našu sreću, ustaljenoj praksi, prva stvar koju moram da konstatujem je da su ulaznice, ukoliko ih uporedimo sa sličnim festivalima u regionu, veoma pristupačne.

Kao kompaniju zaduženu za prodaju ulaznica, kao i svih prethodnih godina, Novosadski Jazz Festival prepoznao je renomiranu firmu u toj oblasti – Gigstix.

Kako su dnevni kompleti ulaznica već odavno rasprodati, ukoliko ste planirali da posetite Novosadski Jazz Festival 2024, za dnevnu ulaznicu moraćete da izdvojite 700 dinara.

Ulaznice je moguće kupiti preko zvaničnog sajta Gigstix, ili na njihovim ovlašćenim prodajnim mestima.

Izvođači na Novosadskom Jazz Festivalu 2024

Kao i prethodnih godina, uprkos veoma niskoj ceni ulaznica, organizatori festivala su odradili odličan posao i mogu da se pohvale odličnim izvođačima koje su uspeli da bukiraju.

U nastavku vam donosim kompletan line up festivala:

Četvrtak, 10. oktobar:
20.00 časova Balance tribute trio feat. Antonio Faraò
22.00 časova Julia Hülsmann

Petak, 11. oktobar:
20.00 časova Antonio Sánchez
22.00 časova Munir Hossn

Subota, 12. oktobar:
20.00 časova Cyrille Aimée
22.00 časova Camilla George

Kao pravu poslasticu, za sve ljubitelje jazz muzike, organizatori su pripremili nešto što je srž samog jazza kao muzičkog pravca. Svako veče, nakon završenog programa, u pozorišnom klubu Trema posetioci će moći da uživaju, ili postanu deo jam session-a. Za one koji nisu upućeni, jam session je improvizacija u stvaranju muzike na licu mesta, a bilo ko od prisutnih može da se pridruži i možda zasvira sa svojim idolima.

Kako stići do Novog Sada?

Ukoliko niste iz Novog Sada, evo par saveta koji mogu da vam pomognu.

Novi Sad je spojen auto-putem sa skoro svakim delom Srbije, tako da dolazak kolima ne bi trebalo da vam predstavlja problem. Ukoliko svoj auto parkirate u širem centru grada, pogledajte savete koje smo dali oko parkiranja u Novom Sadu.

Takođe, Novi Sad je sa Beogradom spojen i brzom prugom, pa vam je od glavnog grada potrebno svega 50 minuta da stignete u Novi Sad. U tom slučaju savetujemo vam da koristite gradski prevoz ili taksi, kako biste stigli do samog centra grada, gde se festival održava.

Za sam kraj:

Pored velikog broja festivala popularnijih vrsta muzike, osnivači i organizatori Jazz Festivala u Novom Sadu pokazuju nam da i ovaj žanr ima svoju publiku.

Zajednica koja posećuje ovaj ili slične događaje možda nije brojčano velika, ali je veoma odana.

Zato vam savetujem da odvojite vreme i posetite Novosadski Jazz festival 2024. Majstori jazz muzike sigurno će vas povesti na putovanje koje vas neće ostaviti ravnodušnim.

U komentarima nam slobodno pišite svoje utiske i ne zaboravite reči velikog džezera Herbija Henkoka: Jazz is about being in the moment.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI