Ideje za večeru

Ideje za večeru – recepti koji sigurno uspevaju

Kada dođe vreme za večeru, često se suočavam s pitanjem šta da pripremim, a da bude ukusno i ne previše komplikovano. Pred vama su ideje za večeru koje su isprobane od strane velikog broja ljudi što znači  – nema greške.

Kroz godine sam isprobala bezbroj recepata, kombinacija i načina pripreme, i sada konačno imam svoje omiljene večere koje su uvek pun pogodak. Bez obzira da li za spremanje večere imam malo više vremena ili sam u frci trudim se prvenstveno da uživam u spremanju.

Jedna od mojih omiljenih stvari kod večernjih obroka je fleksibilnost. Nema strogih pravila – možete kombinovati različite sastojke, prilagoditi recepte svom ukusu, i kreirati potpuno nove obroke svaki put.

Sve ove ideje za večeru ne samo da su ukusne, već i lako prilagodljive. Ja se trudim da uvek biram kvalitetne sastojke, jer verujem da je to ključ svakog dobrog jela. Događalo se naravno više puta da se naprave i neke zamene kod samih sastojaka u nedostatku istih. Rezultat je uvek bio zadovoljavajući.

Nakon sjajnih ideja za ručak koje su vam se mnogo dopale stižu i ove za večeru. Trudiću se da vam jednom nedeljno priuštim po jedan novi recept. Volela bih da mi napišete vaše utiske, predloge i kritike naravno.

Samo uz vašu pomoć postaću još bolja i kreativnija.

PRIJATNO!

1. Proja – ništa jednostavnije

Koliko samo različitih recepata za proju postoji na internetu. Moram priznati da je sve to negde slično manje-više. Isprobala sam mnogo toga kako bih došla do toga da moja proja bude najlepša, najukusnija, najmekša. I uspelaaa!!!

proja

Proja

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Ovo je moja količina sastojaka koja odgovara standardnom plehu iz rerne. Vi možete prilagoditi količinu svojim potrebama.
Vreme Pripreme 5 minuta
Vreme Spremanja 20 minuta
Obrok Večera
Porcija 6

Sastojci
  

  • 2 šolje Pšenično brašno tip 400
  • 2 šolje Kukuruzno brašno
  • 3 kom Jaja
  • 300 gr Sitan sir
  • 150 gr Sir kriške
  • 5 kašika Ulje
  • 2 šolje Kisela voda
  • 180 ml Kisela pavlaka
  • 1 kesica Prašak za pecivo
  • so

Instrukcije
 

  • Ne postoji određeno pravilo kako se šta redom meša. Možete jednostavno i sve zajedno mikserom umutiti.
  • Tepsiju od rerne obložite pek papirom i nalijte smesu
  • Pecite u rerni na 180c oko 15,20 min
  • Kada izvadite iz rerne prekrijte krpom i pustite da odstoji 10min i služite se
Ključna Reč proja, večera
Najbolja stvar kod ove proje je ta što možete da je spremite uveče i ujutru će biti i dalje savršena

2. Punjeni uštipci – gotovi za 20min

Kako ćete samo lepo da se naručkate od ovoga niste ni svesni. Ovo je bolja varijanta možda za doručak jer je lakše kada se dobro najedete ujutru ali uglavnom zaposlene žene nemaju vremena za ta „jutarnja kulinarstva“.

Punjeni uštipci

Punjeni uštipci

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Recepta za testo se pridržavajte uvek a smesu kojom punite možete da menjate po vašem ukusu
Vreme Pripreme 5 minuta
Vreme Spremanja 15 minuta
Obrok Večera
Porcija 4

Sastojci
  

  • 2 kom Jaja
  • 200 ml Jogurt
  • 400 gr Brašno
  • 1 kašikica So
  • 1 kesica Prašak za pecivo
  • Ulje
  • Kečap
  • 100 gr Stišnjena šunka
  • 100 gr Kačkavalj

Instrukcije
 

  • Jaja, jogurt, prašak za pecivo i so izmešati u posudi. Brašna dodati odmah pola, izmešati i onda ostatak dodavati po malo uz mešanje. Kada postane previše gusto istresti na pobrašnjenu podlogu i uz dodavanje brašna umesiti testo koje mora da ostane mekano.
  • Oklagijom rastanjiti testo i iseci na komade otprilike 5cm.
  • Svaki komadić premazati sa kečapom i stavljati po malo izrendane šunke i kačkavalja.
  • Najvažniji deo ovog recepta je stiskanje testa kada ga preklopimo da ne iscuri nadev. Na to dobro obratite pažnju.
  • Pržiti na vrelom ulju sa obe strane po minut dva.
Ključna Reč punjeni uštipci, uštipci, večera
Ove uštipke možete praviti i prazne ukus testa je odličan

3. Rolnice od lisnatog testa – pica rolnice

Ja koristim gotovo lisnato testo koje kupujem u Lidlu ali vi ako želite, znate i imate vremena možete napraviti i domaće lisnato testo.

Rolnice od lisnatog testa

Rolnice od lisnatog testa

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Po sastojcima koje vam ja dajem količina odgovara za dve osobe a vi prilagodite sebi i svojim potrebama.
Vreme Pripreme 5 minuta
Vreme Spremanja 10 minuta
Obrok Večera
Porcija 2

Sastojci
  

  • 1 pakovanje Lisnato testo
  • 200 gr Beli sitan sir
  • 2 kašike Pavlaka
  • 100 gr Suva pečenica
  • 100 gr Mocarela
  • 1 kašika Kečap

Instrukcije
 

  • Sir, pavlaku, pečenicu i kečap pomešati zajedno
  • Lisnato testo, ako kupite već rastanjeno, ne morate ga više tanjiti ako kupite u kocki onda ga morate rastanjiti na 0,5cm. Premažite preko testa smesu
  • Stavite izrendanu mocarelu preko
  • Uvijete testo kao u rolat isečete kolutove i poređate u pleh pa pečete nekih desetak minuta
  • Pred kraj možete po želji narendati još malo mocarele
Ključna Reč lisnato testo, pica rolnice, rolnice
Za punjenje ovih rolnica možete koristiti i drugačiji nadev

4. Tost rolnice sa slaninom – 3 sastojka

Može li jednostavnije od ovoga. Pa teško. Samo 3 sastojka i zanimljiva večera je pred vama.

Tost rolnice sa slaninom

Tost rolnice sa slaninom

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Tost hleb možete da koristite onaj koji volite. Bilo da je beli običan, ražani ili crni sasvim je svejedno.
Vreme Pripreme 2 minuta
Vreme Spremanja 10 minuta
Obrok Večera
Porcija 2

Sastojci
  

  • 6 kom Tost hleb
  • 100 gr Kačkavalj
  • 100 gr Slaninica

Instrukcije
 

  • Svako parče tost hleba oklagijom rastanjite koliko možete
  • Kačkavalj se iseče na 6 prutića
  • Na svako parče tosta se stavi po jedan štapić kačkavalja i urola se
  • Svaku rolnicu obmotati sa trakicom tanko sečene slanine
  • Staviti u pleh obložen pek papirom i peći desetak minuta
Ključna Reč rolnice, slanina, tost
Ove rolnice su odlična varijanta da ih poslužite prijateljima uz čašu piva dok gledate neki film ili utakmicu

5. Brzi mlinci sa pršutom – sito i preukusno

Spremanje mlinaca sa pršutom je zaista jednostavno. Ovo je jedna od varijanti a mogućnosti za kombinovanja je bezbroj.

Brzi mlinci sa pršutom

Brzi mlinci sa pršutom

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Umesto pršute možete da koristite i neko drugo suvo meso. Moja preporuka je da to bude nešto prodimljeno kako bi se dobio fin šmek.
Vreme Pripreme 10 minuta
Vreme Spremanja 20 minuta
Obrok Večera
Porcija 4

Sastojci
  

  • 400 gr Mlinci
  • 1 kom Kocka za supu
  • 6 kašika Kisela pavlaka
  • 250 ml Pavlaka za kuvanje
  • 100 gr Pršuta
  • 250 gr Kačkavalj

Instrukcije
 

  • Kocku za supu rastvorite u provreloj vodi
  • Izlomite mlince i potopite ih u supu da omekšaju
  • Vatrostalnu posudu premažite sa kiselom pavlakom i ubacite mlince koje ste prethodno procedili.
  • Prelijte preko mlinaca pavlaku za kuvanje i poređajte pršutu. Utapkajte ih malo u smesu.
  • Narendajte kačkavalj i pecite na 200c oko 20min. Moj predlog je da ne iskoristite odmah sav kačkavalj već da mali komadić narendate kada već isključite rernu. Ostavite još dva tri minuta u rerni da se otopi i taj kačkavalj.
  • Kada izvadite iz rerne pustite da odstoji još nekoliko minuta pa služite.
Ključna Reč mlinci, pavlaka za kuvanje, pršuta

 

Mlince možete napraviti i domaće još je ukusnije

6. Najbrža pica

Jedna od varijanti pice stiže u obliku ovog recepta. Jedna brzinska pica koja ne zahteva puno vremena a ni veštine.

Pica

Najbrža pica

Darinka AleksićDarinka Aleksić
Kod testa za ovu picu nema čekanja. Možemo je nazvati i zdravijom varijantom pice jer se ne koristi kvasac.
Vreme Pripreme 10 minuta
Vreme Spremanja 12 minuta
Obrok Večera
Porcija 2

Sastojci
  

  • 2 čaša Brašno tip 400
  • 1 čaša Jogurt
  • 1 kašičica Prašak za pecivo
  • 1/2 kašičica Šećer
  • 1 kašičica So
  • 2 kašika Maslinovo ulje
  • 100 gr Stišnjena šunka
  • 150 gr Kačkavalj
  • 3 kom Šampinjoni
  • kečap
  • origano

Instrukcije
 

  • Pomešati jogurt, prašak za pecivo, šećer, so i ulje pa dodavati postepeno brašno
  • Testo odmah razvući tanko na pek papir i staviti u pleh. Ivice testa malo treba da ostanu izdignute da vam nadev nebi curio.
  • Testo premazati kečapom, poređati sastojke koje želite ili imate u frižideru. Ja sam stavljala stišnjenu, par izrendanih šampinjona i kačkavalj
  • Picu peći na najjačoj temperaturi i to najbolje na donjoj rešetki u rerni oko 12 minuta...nikako više od 15.
  • Na kraju dodati origano
Ključna Reč pica, testo za picu, večera
Origano nikada nemojte stavljati na picu tokom pečenja jer ćete dobiti gorak ukus

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI