Spasa Anđelić u narodnom frontu radi kao ginekolog

Ko je bio Spasa Anđelić, zamenik direktora GAK “Narodni front”?

Primarijus doktor Spasa Anđelić je bio jedan od najboljih ginekologa u GAK “Narodni front”. On je obavljao dužnost načelnika dnevne bolnice GAK “Narodni front” kao i zamenika direktora ovog porodilišta.

  • Nažalost, Spasa Anđelić je preminuo od kraće i teške bolesti 22.oktobra 2013. godine.
  • O njemu su najbolje pričali kako njegove kolege tako i pacijenti koje je vodio.
  • Pored toga je bio i predsednik Regionalne lekarske komore Beograda.

Da je bio poštovan i cenjen u svom poslu govore i mnoge zadovoljne pacijentkinje kojima je vodio trudnoću. Mnoge su svojevremeno govorile kako je Spasa pun razumevanja i predan svom poslu.

Spasa Anđelić je prvi lekar u Srbiji koji je lečio, operisao i porađao žene koje su bile HIV pozitivne. Imao je odlične rezultate jer je koristio savremene metode. Takođe je imao i zenemariv procenat rođenih beba koje su bile HIV pozitivne.

Od 2004. do 2013. 30 trudnica je bilo na programu prevencije prenosa HIV-a sa majke na dete. Kod svih 30 slučajeva porođene su bebe bez HIV-a. Sve one su bile na porgramu GAK “Narodni front” a pratio ih je Spasa Anđelić.

Prim. dr Spasa Anđelić je jedan od retkih lekara koji je obezbedio posebne uslove u svojoj klinici za pomoć ženama invalidima.

Nakon njegove smrti u 58. godini života pokrenuta je inicijativa da se GAK “Narodni front” nazove po njemu ali ta inicijativa nije prošla.

U isto vreme, 2013. Godine pokrenuta je i inicijativa da Spasa Anđelić dobije svoju spomen ploču u dnevnoj bolnici GAK “Narodni front”. Inicijativa je prošla sve instance, od Lekarske komore, Ministarstva zdravlja i menadžmenta GAK “Narodni front” ali ne i savet svih lekara ove klinike. Naime njegove kolege su na savetu glasale protiv ove odluke, tako da Spasa nije dobio svoju spomen ploču koju svakako zaslužuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  −  4  =  4

Možda vam se svidi i ovo