Piksi i Fudbalski savez Srbije – rastanak ili nastavak saradnje? Šta se dešava

Prošlo je devet dana od kada je Srbija ispala sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Strasti se još uvek ne smiruju.

Da li je moglo bolje? Moglo je, trebalo je! Zašto nije? Na to nam pitanje može odgovoriti samo selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i igrači.

Da je sa Piksijem sve crno, i nije. Sa Piksijem smo uspeli da vežemo dva velika takmičenja (Svetsko prvenstvo u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj), te smo ušli u “A” Ligu nacija gde će nam protivnici biti Danska, Španija i Švajcarska.

Jeste, tačno je da smo i na Svetskom i Evropskom prvenstvu ispali već nakon grupne faze takmičenja. Međutim, treba staviti ruku na srce i priznati da je naš domet trenutno plasman na prvenstvo. Uz malo sreće i osmina finala ali ne smemo da se oslanjamo na sreću.

Šta se dešava u Fudbalskom savezu Srbije?

Pa, sudeći po medijskim izveštajima, tamo je jako turbulentno. Mozzart sport je objavio članak vodeći se izjavama iz pouzdanih izvora da je trenutno jedino Dragan Džajić siguran na poziciji predsednika Fudbalskog saveza.

U svemu tome, Zvezdan Terzić polako isplivava kao spasilac. Ili se to barem tako predstavlja javnosti. Terzić je veoma blizu preuzimanja ključnih poluga vlasti u Fudbalskom savezu Srbije.

Uz podršku političkog vrha, Terzić planira da postavi ljude od poverenja na upravljačke funckije unutar saveza kao i ljude po njegovom ukusu u Izvršni odbor FSS.

Terzić je rešio da pronađe i novog kandidata za generalnog sekretara FSS.

Po Terziću, Stojković mora biti smenjen ali na tu odluku neće moći da utilče. Pokušao je već jednom da se “obračuna” sa Piksijem ali mu nije uspelo jer je Stojković imao dosta uspeha tokom kvalifikacionih ciklusa te je to imalo težinu prvog čoveka srspkog fudbala.

Nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu, Stojković je počeo da gubi podršku kako ljudi u savezu tako i podršku javnosti. On je rešen da ostane selektor Srbije i ne razmišlja o predaji (ostavci). On je mišljenja da se Srbija predstavila na Evropskom prvenstvu u skladu sa svojim mogućnostima. I tu i ima istine. Napokon je odbrana radila kako treba, ali je sada problem bio u napadu.

Ali igra našeg tima nije sada u fokusu. U fokusu su dešavanja van terena.

Dragan Stojković Piksi – odlazi ili ostaje

Da li će Dragan Stojković Piksi biti primoran da da ostavku ili će doći do prekida ugovora na osnovu kojeg će savez morati isplatiti 1 milion eura na račun obeštećenja? Ili Stojković ostaje selektor barem do kraja mandata koji ističe 2026.?

U medijima su se pominjala razna imena za novog selektora Srbije. Joakim Lev je najzvučnije ime stranog selektora.

Što se tiće domaćih imena, Slaviša Jokanović je favorit broj jedan da zameni Piksija ako dođe do prekida saradnje između FSS i njega.

Idealan kandidat za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije bio je i Nemanja Vidić koji je imao pouzdane ljude oko sebe. Ljude koji bi mogli da donesu napredak FSS. Međutim, Vidić je okarkterisan kao nedovoljno podoban / pogodan kandidat.

Nedavno je Vidić uvideo da se ne vredi boriti sa vetrenjačama pa je odlučio da istupi iz Skupštine FSS. Kako i sam kaže, nema poente kada delegati na skupštini ne žele ni da diskutuju o nameštanjima mečeva u domaćem prvenstvu.

Sednica Izvršnog odbora FSS

Sednica IO FSS će se održati do kraja nedelje i to “elektronskim zasedanjem” jer statut FSS u slučaju hitnosti dozvoljava ovakav vid zasedanja. Mnogi rokovi su probijeni. Liste sudija i propozicije takmičenja nisu usvojene iako je rok 20. jun. Iz tog razloga, održaće se hitno zasedanje elektronksim putem.

Kada se sva pitanja reše ostaće mala mogućnost za razgovor o selektoru Srbije ali kako Sport Klub prenosi, odluku o selektoru neće doneti IO FSS. Tu odluku će da donese predsednik Srbije.

Nama ostaje da sačekamo i da vidimo u kom smeru će ići Fudbalski savez Srbije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

40  −    =  33

Možda vam se svidi i ovo