Stojković ostaje selektor Srbije

Pisali smo o tome da li će doći do raskida ili nastvka saradnje između FSS i Dragana Stojkovića Piksija. Kako stvari stoje, izgleda da imamo odgovor na to pitanje.

Kako piše Mozzart sport, selektor Dragan Stojković Piksi ostaje selektor Srbije te će predvoditi naš tim i u Ligi nacija koja počinje u septembru.

U Ligi nacija, Srbija je u grupi sa Švajcarskom, Španijom i Danskom.

Odluka će biti ozvaničena u petak kada se sastaje Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Dakle, Piksi će nastaviti svoj mandat tokom kojeg nas je odveo na Svetsko prvenstvo u Kataru, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj te smo uspeli da uđemo u A Ligu nacija. Neke kritike su naravno bile opravdane, neke i ne. Srbija nije dobro igrala na Svetskom prvenstvu u Kataru kao ni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde smo osvojili dva boda te postigli samo jedan gol protiv Slovenije.

Glavni cilj bi sada trebao da bude odlazak Srbije na Svetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku koje se održava 2026. godine do kada i traje trenutni ugovor selektora. Ono što je evidentno jeste činjenica da će postojeći ugovor verovatno biti revidiran odnosno da će biti promenjeni finansijski uslovi u istom.

Iako Stojković ostaje selektor, potrebno je sačekati sastanak Izvršnog odbora gde bi trebalo da dođe do znatnih izmena kada su u pitanju kadrovska rešenja. Da podsetimo, do sada je potpredsednik FSS Branislav Nedimović podneo ostavku dok je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, najavio svoju ostavku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

46  +    =  51

Možda vam se svidi i ovo