Jeftino letovanje u Srbiji destinacije

5 Najboljih destinacija za jeftino letovanje u Srbiji 2024

Naiฤ‘e tako po neka godina kada ลพarko ลพelite da negde otputujete, da se odmorite, ali vaลก novฤanik je veliki protivnik toga. Kako se snaฤ‡i u takvim situacijama? Zaista to nije ni malo lako. Uฤiniฤ‡e vam se moลพda i kao nemoguฤ‡a misija!

Upravo u takvoj situaciji se nalazim i sama ovih dana. Planirani godiลกnji odmor mi uskoro nastupa. ล ta da radim? Kako da pronaฤ‘em reลกenje za ovu problematiku?

Da suzim malo izbor. Ono ลกto jedino znam jeste da ฤ‡e to moje putovanje ove godine biti u Srbiji. Znam i da ovogodiลกnje letovanje u Srbiji mora biti jeftino, najjeftinije moguฤ‡e. Sada mi preostaje da istraลพim ลกta imam u ponudi, da se prisetim nekih mesta koja sam obiลกla i da donesem najbolju moguฤ‡u odluku.

Letovanje u Srbiji – ลกta imamo u ponudi?

Turizam u Srbiji

Za vas koji niste bili do sada „fanovi“ srpskog turizma moram da kaลพem da ste mnogo propustili.

Srbija je predivna zemlja kada je turizam u pitanju. Prepuna je prirodnih lepota u koji god deo zemlje da kroฤite. Od visokih planina, prostranih ravnica, kristalno ฤistih jezera do moฤ‡nih reka i tajanstvenih peฤ‡ina, priroda Srbije nudi predivne pejzaลพe.

Kada vam kaลพem da Srbija zaista ima ลกta da ponudi ni malo ne preterujem. Iako nismo neลกto velika zemlja, kada je turizam u pitanju, veoma smo bogati. Moลพemo se pohvaliti sa divnim nacionalnim parkovima, planinama sa najฤistijim vazduhom, jezerima i rekama gde moลพete da se oseฤ‡ate vrlo ฤesto kao da ste na moru.

Verovali ili ne veliki broj stranih turista dolazi u Srbiju da bi obiลกli neke od peฤ‡ina kojih imamo preko dve hiljade. A u koliko ste ih vi bili do sada? Moลพda u jednoj?

Kako ne spomenuti prekrasne vojvoฤ‘anske ravnice i joลก fascinantnije vinograde. Pa Vojvodina je toliko lepa da ja toga joลก uvek nisam ni svesna. Pre par dana sam iลกla u Novi Sad na jedno opuลกtanje u spa centar i pri povratku sam razgledala okolinu ove vojvoฤ‘anske prestonice. Pa to je raj za oฤi.

I tako bih sada mogla da vam priฤam danima i danima. Jedno je sigurno – razloga za letovanje u Srbiji je pregrลกt.

Kako pronaฤ‡i savrลกen a jeftin odmor u Srbiji?

Kako bih mogla zaista da imam ove godine jeftino letovanje moram sve dobro da pripremim i organizujem, i to sve na vreme. Postoji mnogo stvari na koje i ne obraฤ‡amo paลพnju kada imamo malo viลกe novca. Ove godine i sitnice su mi vaลพne.

Po meni prva stvar je svakako pronaฤ‡i destinaciju. E tu se odmah zapitam. ล ta bi ja to htela od ovogodiลกnjeg letovanja? Da li mi je preko potreban odmor, dosta spavanja, mir, tiลกina? Da li ลพelim da se oprobam u nekim novim izazovima i aktivnostima? A moลพda da nekako iskombinujem od svega po malo? Hmmm, mnogo pitanja, treba pronaฤ‡i odgovore za sve to.

Hajde da zapoฤnem moju avanturu zvanu „pretraga smeลกtaja“ sa banjama.

1. Vrnjaฤka Banja

Kaลพu ljudi „kraljica banja„. Potpuno se slaลพem sa ovim. Ovaj izbor kada je letovanje u Srbiji u pitanju je uvek pun pogodak. Nekoliko puta sam posetila Vrnjaฤku Banju i uvek bi joj se rado vraฤ‡ala. Most ljubavi je aktuelan i dalje.

Vrnjaฤka Banja nudi ลกirok asortiman smeลกtajnih jedinica. U mom sluฤaju, ove godine, hotele ฤ‡u zaobiฤ‡i, ma dosadili su mi, kao ๐Ÿ™‚

Moja potraลพnja se dalje bazira na privatnom smeลกtaju. I tu imate svakako moguฤ‡nost luksuznijeg boravka ali ja sam slala upite za one koji ฤ‡e mi omoguฤ‡iti jeftin odmor a dovoljno lep.

Neฤ‡u spominjati imena objekata, baลก da im dajem besplatnu reklamu neka ne mora, ali najjeftiniji smeลกtaj koji sam pronaลกla je 800din po krevetu u objektu koji se nalazi na nekih 10min peลกaฤenja od ลกetaliลกta. Znaฤi 800din samo da prespavate, tu nemate baลก niลกta drugo za te pare.

Najjeftini apartman koji sam pronaลกla je 15eu u jednoj vili udaljenoj nekih 8min od centra Vrnjaฤke Banje. Tu moลพete naฤ‡i onaj spoj o kojem sam vam priฤala. Fino je i mirno kao na selu a opet dovoljno blizu da se veฤ‡ za manje od deset minuta naฤ‘ete u nekom ludom provodu kakvih ova banja svakako ima.

Prednost ovakvog smeลกtaja u odnosu na gore pomenutih „800 dinara“ je taj ลกto imate kuhinju pa moลพete sami da pripremate sebi obroke a da ne troลกite puno novca hraneฤ‡i se po restoranima.

Letovanje u Srbiji, Vranjaฤka Banja, ulazi u najuลพi izbor.

2. Soko Banja

letovanje u Srbiji - Soko Banja
Source:youtube screenshot

Soko Banja – Soko Grad, doฤ‘eลก star a odeลก mlad. Eto sve reฤeno u jednom stihu Nuลกiฤ‡a. Ako razmiลกljate o ovoj najstarijoj turistiฤkoj destinaciji setite se ovog stiha, moลพda je sve to istinito.

Posetila sam ovu banjsku lepoticu u dva navrata ali neลกto veoma kratko. To je jedan od razloga zaลกto mi je na pameti i kao jedna od opcija za letovanje u Srbiji. U blizini je prelepo i mirno Bovansko jezero gde bih mogla da se kupam sa uลพivanjem uz ฤist vazduh i da „nabacim malo boje“ i vratim se kao da sam bila na moru.

Cene smeลกtaja su minimalno 20eu po apartmanu dok se jedan koji mi se jako dopao i priliฤno je prostran izdaje za 24eu.

Ostaje Soko Banja kao jedna od opcija za ovogodiลกnje letovanje u Srbiji.

Hajde da malo zaฤeprkam dalje ลกta imam joลก u ponudi osim banja.

3. Paliฤ‡ i Paliฤ‡ko jezero

Izvor slika: youtube

Ne znam zaลกto ali u poslednje vreme toliko puta sam guglala traลพeฤ‡i Paliฤ‡ – jednostavno me neลกto tamo privlaฤi. Nisam imala mnogo prilika za posetu ovom delu severa naลกe zemlje. Kao tinejdลพerka sam poslednji put bila na nekoj ekskurziji. I dalje ne odustajem od Paliฤ‡a kao mesta gde bih mogla ovo leto da provedem.

Jedina negativna stvar koja me je odbijala svaki put je bila cena. Ali, da priznam, nikada nisam uzela i pozvala sama da se uverim nego sam samo sluลกala priฤe drugih. „UH, gde ฤ‡eลก na Paliฤ‡, tamo je skupo“.

Nakon dva tri dana pretrage i pozivanja za upit doฤ‘em do toga da se i na tom „ฤuveno skupom Paliฤ‡u“ smeลกtaj moลพe naฤ‡i za 20eu po apartmanu. Naravno, nikakav „resort“ ali sam shvatila da i Paliฤ‡ moลพe da proฤ‘e kao jedno jeftino letovanje kada odvojite malo vremena i okrenete desetak brojeva. A i taj ฤuveni zooloลกki vrt da vidim, kaลพu lepลกi od onog u Beogradu.

Ako ne odem na kompletno letovanje na Paliฤ‡ jedan vikend u dvoje ฤ‡e se sigurno desiti tokom ove godine.

4. Borsko jezero

Borsko jezero – o njemu bih mogla da vam priฤam i priฤam. Kao dugogodiลกnji stanovnik Bora dosta vremena sam provela na ovom jezeru. Iz godine u godinu je postajalo sve lepลกe i ureฤ‘enije i prava je poslastica za turiste.

Ono ลกto ga odlikuje je izuzetno ฤist vazduh jer je ovo jezero smeลกteno u planinskom podruฤju.

Kada je vaลก budลพet u pitanju Borsko jezero se sasvim sigurno uklapa u opciju „jeftin odmor“ jer se u privatnim vilama moลพe naฤ‡i smeลกtaj za samo 10eu po osobi.

Ovo jezero na istoku Srbije treba svakako da posetite ako ste ljubitelj aktivnog odmora. Pisali smo vam i o nekim drugim destinacijama kada je ovakva vrsta odmora u pitanju.

5. Uvaฤko jezero

Uvaฤko jezero
Source:youtube screenshot

Moลพda se pitate, gde ova izvlaฤi sve ove destinacije. Ali ako budete i vi traลพili jeftino letovanje ove godine shvatiฤ‡ete i sami kako se neke destinacije nametnu i same.

Uvaฤko jezero do sada nisam imala prilike da posetim a toliko sam se toga nasluลกala i nagledala slika te prelepe prirode. Godinama veฤ‡ iskazujem ลพelju da posetim ovo mesto i da vidim te ฤuvene bele supove ฤija je kolonija Uvac.

I ovde moลพete pronaฤ‡i smeลกtaj veoma povoljno od 10eu pa na dalje.

Za kraj…letovanje u Srbiji DA ili NE

U zavisnosti od toga ลกta oฤekujete od svog letovanja dolazi i odgovor na pitanje „Letovanje u Srbiji da ili ne“.

Pored svih lepota koje pruลพa Srbija, a spomenula sam vam samo neke od njih, ovo bi moglo da bude jedno jeftino letovanje sa nezaboravnim iskustvom.

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI