Jeftino letovanje u Srbiji destinacije

5 Najboljih destinacija za jeftino letovanje u Srbiji 2024

Naiđe tako po neka godina kada žarko želite da negde otputujete, da se odmorite, ali vaš novčanik je veliki protivnik toga. Kako se snaći u takvim situacijama? Zaista to nije ni malo lako. Učiniće vam se možda i kao nemoguća misija!

Upravo u takvoj situaciji se nalazim i sama ovih dana. Planirani godišnji odmor mi uskoro nastupa. Šta da radim? Kako da pronađem rešenje za ovu problematiku?

Da suzim malo izbor. Ono što jedino znam jeste da će to moje putovanje ove godine biti u Srbiji. Znam i da ovogodišnje letovanje u Srbiji mora biti jeftino, najjeftinije moguće. Sada mi preostaje da istražim šta imam u ponudi, da se prisetim nekih mesta koja sam obišla i da donesem najbolju moguću odluku.

Letovanje u Srbiji – šta imamo u ponudi?

Turizam u Srbiji

Za vas koji niste bili do sada „fanovi“ srpskog turizma moram da kažem da ste mnogo propustili.

Srbija je predivna zemlja kada je turizam u pitanju. Prepuna je prirodnih lepota u koji god deo zemlje da kročite. Od visokih planina, prostranih ravnica, kristalno čistih jezera do moćnih reka i tajanstvenih pećina, priroda Srbije nudi predivne pejzaže.

Kada vam kažem da Srbija zaista ima šta da ponudi ni malo ne preterujem. Iako nismo nešto velika zemlja, kada je turizam u pitanju, veoma smo bogati. Možemo se pohvaliti sa divnim nacionalnim parkovima, planinama sa najčistijim vazduhom, jezerima i rekama gde možete da se osećate vrlo često kao da ste na moru.

Verovali ili ne veliki broj stranih turista dolazi u Srbiju da bi obišli neke od pećina kojih imamo preko dve hiljade. A u koliko ste ih vi bili do sada? Možda u jednoj?

Kako ne spomenuti prekrasne vojvođanske ravnice i još fascinantnije vinograde.

I tako bih sada mogla da vam pričam danima i danima. Jedno je sigurno – razloga za letovanje u Srbiji je pregršt.

Kako pronaći savršen a jeftin odmor u Srbiji?

Kako bih mogla zaista da imam ove godine jeftino letovanje moram sve dobro da pripremim i organizujem, i to sve na vreme. Postoji mnogo stvari na koje i ne obraćamo pažnju kada imamo malo više novca. Ove godine i sitnice su mi važne.

Po meni prva stvar je svakako pronaći destinaciju. E tu se odmah zapitam. Šta bi ja to htela od ovogodišnjeg letovanja? Da li mi je preko potreban odmor, dosta spavanja, mir, tišina? Da li želim da se oprobam u nekim novim izazovima i aktivnostima? A možda da nekako iskombinujem od svega po malo? Hmmm…mnogo pitanja…treba pronaći odgovore za sve to.

Hajde da započnem moju avanturu zvanu „pretraga smeštaja“ sa banjama.

1. Vrnjačka Banja

Kažu ljudi „kraljica banja„. Potpuno se slažem sa ovim. Ovaj izbor kada je letovanje u Srbiji u pitanju je uvek pun pogodak. Nekoliko puta sam posetila Vrnjačku Banju i uvek bi joj se rado vraćala. Most ljubavi je aktuelan i dalje.

Vrnjačka Banja nudi širok asortiman smeštajnih jedinica. U mom slučaju, ove godine, hotele ću zaobići…ma dosadili su mi, kao 🙂

Moja potražnja se dalje bazira na privatnom smeštaju. I tu imate svakako mogućnost luksuznijeg boravka ali ja sam slala upite za one koji će mi omogućiti jeftin odmor a dovoljno lep.

Neću spominjati imena objekata, baš da im dajem besplatnu reklamu neka ne mora, ali najjeftiniji smeštaj koji sam pronašla je 800din po krevetu u objektu koji se nalazi na nekih 10min pešačenja od šetališta. Znači 800din samo da prespavate, tu nemate baš ništa drugo za te pare.

Najjeftini apartman koji sam pronašla je 15eu u jednoj vili udaljenoj nekih 8min od centra Vrnjačke Banje. Tu možete naći onaj spoj o kojem sam vam pričala. Fino je i mirno kao na selu a opet dovoljno blizu da se već za manje od deset minuta nađete u nekom ludom provodu kakvih ova banja svakako ima.

Prednost ovakvog smeštaja u odnosu na gore pomenutih „800 dinara“ je taj što imate kuhinju pa možete sami da pripremate sebi obroke a da ne trošite puno novca hraneći se po restoranima.

Letovanje u Srbiji….Vranjačka Banja…ulazi u najuži izbor.

2. Soko Banja

letovanje u Srbiji - Soko Banja

Soko Banja – Soko Grad, dođeš star a odeš mlad. Eto sve rečeno u jednom stihu Nušića. Ako razmišljate o ovoj najstarijoj turističkoj destinaciji setite se ovog stiha, možda je sve to istinito.

Posetila sam ovu banjsku lepoticu u dva navrata ali nešto veoma kratko. To je jedan od razloga zašto mi je na pameti i kao jedna od opcija za letovanje u Srbiji. U blizini je prelepo i mirno Bovansko jezero gde bih mogla da se kupam sa uživanjem uz čist vazduh i da „nabacim malo boje“ i vratim se kao da sam bila na moru.

Cene smeštaja su minimalno 20eu po apartmanu dok se jedan koji mi se jako dopao i prilično je prostran izdaje za 24eu.

Ostaje Soko Banja kao jedna od opcija za ovogodišnje letovanje u Srbiji.

Hajde da malo začeprkam dalje…šta imam još u ponudi osim banja.

3. Palić i Palićko jezero

Ne znam zašto ali u poslednje vreme toliko puta sam guglala tražeći Palić – jednostavno me nešto tamo privlači. Nisam imala mnogo prilika za posetu ovom delu severa naše zemlje. Kao tinejdžerka sam poslednji put bila na nekoj ekskurziji. I dalje ne odustajem od Palića kao mesta gde bih mogla ovo leto da provedem.

Jedina negativna stvar koja me je odbijala svaki put je bila cena. Ali, da priznam, nikada nisam uzela i pozvala sama da se uverim nego sam samo slušala priče drugih. „UH, gde ćeš na Palić, tamo je skupo“.

Nakon dva tri dana pretrage i pozivanja za upit dođem do toga da se i na tom „čuveno skupom Paliću“ smeštaj može naći za 20eu po apartmanu. Naravno, nikakav „resort“ ali sam shvatila da i Palić može da prođe kao jedno jeftino letovanje kada odvojite malo vremena i okrenete desetak brojeva. A i taj čuveni zoološki vrt da vidim…kažu lepši od onog u Beogradu.

4. Borsko jezero

Borsko jezero…o njemu bih mogla da vam pričam i pričam…kao dugogodišnji stanovnik Bora dosta vremena sam provela na ovom jezeru. Iz godine u godinu je postajalo sve lepše i uređenije i prava je poslastica za turiste.

Ono što ga odlikuje je izuzetno čist vazduh jer je ovo jezero smešteno u planinskom području.

Kada je vaš budžet u pitanju Borsko jezero se sasvim sigurno uklapa u opciju „jeftin odmor“ jer se u privatnim vilama može naći smeštaj za samo 10eu po osobi.

Ovo jezero na istoku Srbije treba svakako da posetite ako ste ljubitelj aktivnog odmora. Pisali smo vam i o nekim drugim destinacijama kada je ovakva vrsta odmora u pitanju.

5. Uvačko jezero

Uvačko jezero

Možda se pitate, gde ova izvlači sve ove destinacije. Ali ako budete i vi tražili jeftino letovanje ove godine shvatićete i sami kako se neke destinacije nametnu i same.

Uvačko jezero do sada nisam imala prilike da posetim a toliko sam se toga naslušala i nagledala slika te prelepe prirode. Godinama već iskazujem želju da posetim ovo mesto i da vidim te čuvene bele supove čija je kolonija Uvac.

I ovde možete pronaći smeštaj veoma povoljno od 10eu pa na dalje.

Za kraj…letovanje u Srbiji DA ili NE

U zavisnosti od toga šta očekujete od svog letovanja dolazi i odgovor na pitanje „Letovanje u Srbiji da ili ne“.

Pored svih lepota koje pruža Srbija, a spomenula sam vam samo neke od njih, ovo bi moglo da bude jedno jeftino letovanje sa nezaboravnim iskustvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

63  −  56  =  

Možda vam se svidi i ovo