more i plaลพa na ostrvu tasos leto 2024

Tasos Leto 2024 – Gde provesti leto sa porodicom?

Period putovanja, letovanja i pakovanja se polako bliลพi. Svi istraลพujemo gde bismo mogli provesti svoj odmor. Ukoliko se joลก uvek niste odluฤili za destinaciju, vodim vas u โ€œลกumu koja plivaโ€, ostrvo Tasos.

Ostrvo u severnom Egejskom moru savลกrena je destinacija za leto 2024. godine. Poznat po netaknutoj prirodi, obilju borovih ลกuma, maslinjaka i kristalno ฤistih plaลพa, Tasos je odliฤna destinacija za odmor i opuลกtanje sa porodicom.

Kako stiฤ‡i do Tasosa 2024.

Put do Tasosa iz Srbije je veoma jednostavan navigacijom bez komplikacije. Automobilom ili autobusom preko Makedonije , do prve destinacije grada Kavala ima 900km. Mi smo napravili mali predah na Dojranskom jezeru, ลกto je najviลกe prijalo detetu. Zatim, u mestu Kavala, uhvatili smo trajekt do Tasosa. Trajekt je dostupan svakog dana, ฤak i nedeljom, i ide do mesta Skala Prinos a voลพnja traje oko sat vremena.

Druga opcija je naravno, avionom iz Beograda do Soluna, i potom nastaviti putovanje autobusom ili taksijem do Kavale.

Uskoro ฤ‡emo imati dodatnu opciju kada je u pitanju prevozno sredstvo. U toku je izgradnja pruge koja ฤ‡e iฤ‡i od Budimpeลกte, preko Beograda i Severne Makedonije do Grฤke. To ฤ‡e nam zasigurno olakลกati putovanje.

Putovanje sa decom je izazov i trebaย  ลกto bolje istraลพiti mesta i cene na Tasosu na kojima ฤ‡ete se i vi i vaลกa deca oseฤ‡ati opuลกteno i sreฤ‡no. Otkriฤ‡u vam gradove i plaลพe na Tasosu koja su odliฤna za leto 2024.

Limenas

Kao prestonica Tasosa, Limenas nudi bogatu istoriju i kulturu. Nezaobilazna je destinacija za posetioce koji ลพele da istraลพe Tasos.

Odliฤan je za letovanje sa porodicom jer su njegove plaลพe sa pliฤ‡im vodama ลกto je super za decu i njihovo uลพivanje. Samo im ponesite dovoljno plastiฤnih kantica i igraฤkica.

Najpoznatija je Gradska plaลพa koja se nalazi na jugoistoku ostrva. Ima predivan pesak i kristalno ฤisto more. Zatim, Paradise Beach (Paradise Beach) sa belim peskom kojim se deca oduลกevljavaju idealna je za snorkeling i druge aktivnosti. Ove plaลพe odliฤne su za prodiฤni odmor.

Limenas nudi aktivnosti za celu porodicu, kao ลกto su obilasci antiฤkih lokaliteta, ลกto moลพe biti edukativno i zanimljivo iskustvo kako za decu tako i za odrasle. Takoฤ‘e dosta je sadrลพaja za decu i najmlaฤ‘e ukljuฤujuฤ‡u i mali luna park.

Nedaleko od Limenasa, na oko 10ak km nalazi se mesto Pahis. Ukoliko sa svojom porodicom volite da uลพivate u hladovini borove ลกume ovo mesto je pravi izbor. Deca ฤ‡e uลพivati a vi se neฤ‡ete brinuti da li ฤ‡e izgoreti na suncu.

Plaลพa je peลกฤana sa prostranim plitkim delom mora.

Limenaria

brod u luci u limenariji na tasosu

Limenaria je drugi po veliฤini grad na Tasosu. Smeลกten je na juลพnoj obali i odliฤen za odmor ljubitelja istorije. Mediteransko mesto sa ribarskom lukom i pristaniลกtem za brodove kojima moลพete na krstarenje.

Odliฤno je za miran odmor. Ukoliko volite ลกetnje pored mora, Limenaria ima predivno ลกetaliลกte na kom moลพete napraviti predah u jednom od grฤkih restorana sa veoma pristupaฤnim cenama.

Ukoliko volite delom ลกljunkovite plaลพe, ovo je idealno mesto za vas jer je gradska plaลพa upravo takva.

U neposrednoj blizini nalazi se jos jedna plaลพa po nazivu Metalija. Pominjem je jer se ne preporuฤuje odlazak u ovom pravcu sa decom iz razloga ลกto se penjete uz brdo Palatakije, a zatim se do nje spuลกtate stazom ลกto je pored visokih temperatura dodatno naprono za decu.

Ukoliko ste doลกli autom, moลพete se odvozati u avanturu do okolnih plaลพa, na oko 3 kilometra je plaลพa Tripiti, a na svega kilometar su Notos, Roso Gremos i Atspas.

Potos

plaza u potosu na tasosu

Potos se nalazi na juลพnom delu ostrva. Nudi mnogo aktivnosti i pogodnosti za decu.

Najposeฤ‡enija je plaลพa Potos, peลกฤana je i duga 2km, lako je dostupna i idealna za porodice zbog plitkog mora. Na njoj se nalaze brojni kafiฤ‡i i restorani. Imate opciju da uลพivate u sunฤanju i opuลกtanju ali i u raznim vodenim sportovima.

Druga je San Antonio Beach, koja je mirnija i privlaฤi ljude koji ลพele pasivniji odmor. Naravno, odmor neฤ‡e biti miran kao ลกto ga priลพeljkujeteย  jer ฤ‡e deca biti rada da isprobaju razne aktivnosti, moลพda se baลก na ovoj mirnoj plaลพi oprobaju i u ronjenju. ล to da ne?

Skala Potamia

more i pristaniste za brodove u Skala Potamnia na Tasosu

Skala Potamnia idealna za leto 2024. Nalazi se na severoistoku ostrva i ima plaลพu dugaฤku 3km po imenu Golden beach.

Moja porodica i ja smo proลกle godine izabrali baลก ovo mesto za letovanje. Mirno i pogodno za odmor sa trogodiลกnjakom. Plaลพa je peลกฤana a dubina vode je odliฤna za decu.

Ovde se nalaze kafiฤ‡i u kojima moลพete iznajmiti leลพaljke i suncobrane, koriลกฤ‡enje je uglavnom moguฤ‡e ukoliko konzumirate hranu ili piฤ‡e.

Uz obalu ima malo ลกetaliลกte na kom moลพete proลกetati ili veฤerati u nekoj od tradicionalnih grฤkih taverni.

Za one koji istraลพuju Tasos, Skala Potamija je nezaobilazna destinacija.

Planiranje budลพeta

osoba istrazuje cene na tasosu za leto 2024

Poskupljenja su zahvatila ฤitam svet, ali to ne znaฤi da uz dobru organizaciju i planiranje ne moลพete izdvojiti dovoljno novca za leto u 2024.

Ukoliko izaberete apartmanski smeลกtaj uvek imate izbor da sami pripremate hranu. ล to se tiฤe namirnica, u supermarketima su veoma ฤeste akcije, ali svako jutro moลพete proลกetati do lokalne pijace.

Ako ipak birate hotelski smeลกtaj, cene hrane za vas kao goste hotela su povoljnije nego u restoranima koji se nalaze u gradu.

Prilikom posete ureฤ‘enijih plaลพa sa kafiฤ‡ima izdvojite novac za iznajmljivanje leลพaljki i suncobrana. U cenu piฤ‡a ฤesto je uraฤunato i koriลกฤ‡enje leลพaljki.

Ja bih uvek pre izabrala da ponesem svoju leลพaljku, kafu u termosu, dobru knjigu i da uลพivam na mirnijem delu plaลพe.

Pakujemo kofere

Moja porodica i ja i ovog leta 2024. razmiลกljamo da se vratimo na Tasos jer znamo da ฤ‡emo uลพivati u svakom vidu boravka tamo.

Nadam se da ste uลพivali u ovoj kratkoj ลกetnji po ostrvu. Ukoliko ste i sami bili na nekom od ovih mesta, ili ukoliko neke od njih nismo naveli slobodno nam piลกite u komentarima. Znaฤiฤ‡e, kako nama, tako i svima koji budu ฤitali naลก blog.

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI