Pretraga

IRONMAN u Beogradu – Svetski triatlon u septembru 2024

Beograd ฤ‡e prvi put biti domaฤ‡in dogaฤ‘aja pod okriljem prestiลพnog brenda „IRONMAN“. Trka „IRONMAN 70.3 Belgrade“ย  odrลพaฤ‡e se 15. septembra 2024. godineย  i predstavlja prvu triatlon trku tog formata u ovom delu Evrope. Organizacija IRONMAN 70.3 Belgrade dogaฤ‘aja je joลก jedan dokaz da svetski poznati dogaฤ‘aji prepoznaju Srbiju i njen znaฤaj.

Triatlon je jedan od najizazovnijih sportova koji kombinuje tri discipline โ€“ plivanje, biciklizam i trฤanje. Takmiฤenja u triatlonu testiraju fiziฤku spremnost, izdrลพljivost, ali i mentalnu snagu uฤesnika. Posebno mesto meฤ‘u triatlonskim dogaฤ‘ajima zauzima IRONMAN, koji predstavlja vrhunac izdrลพljivosti u ovom sportu.

Bojan ฤuriฤ‡, direktor Ironman 70.3 Belgrade trke je na konferenciji za medije izjavio je da ฤ‡e ovo biti najmasovniji triatlonski dogaฤ‘aj u istoriji Srbije sa preko 1.000 vrhunskih takmiฤara iz celog sveta.

„MTS IRONMAN 70.3 Belgrade“ trka u Srbiji za koju se oฤekuje da bude jedna od najbrลพih trka u kalendaru za 2024. godinu, postala je popularna ลกirom sveta zbog svoje dinamike i moguฤ‡nosti da se testira fiziฤka izdrลพljivost i mentalna snaga u duลพem vremenskom periodu. Pobednici IRONMAN 70.3 trka se kvalifikuju za svetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 u Marbelji, gdeย  ฤ‡e se takmiฤiti sa najboljim triatlonacima iz celog sveta.

Ovo je popularna serija trka na srednjim distancama u okviru „IRONMAN“ brenda, koji je poznat po ekstremnim triatlonima. Ova serija je nazvana โ€ž70.3โ€œ jer ukljuฤuje polovinu udaljenosti tradicionalnog triatlona

Tradicionalni Ironman Ironman 70.3
Plivanje 3.8 km 1.9 km
Bicikl 180 km 90 km
Trฤanje 42.2 km 21.1 km

Uฤesnici prvog IRONMAN takmiฤenja u Srbiji, ฤ‡e trku zapoฤeti plivanjem 1,9km u Savskom jezeru, poznatom i kao Ada Ciganlija, koje nudi idealne uslove za ovu disciplinu.

Ironman plivanje staza
Source: ironman.com

Dalje nastavljaju na biciklima, na stazi ukupne duลพine od 90 km, koja ฤ‡e biti podeljena u dva kruga. Skoro ravna biciklistiฤka ruta omoguฤ‡iฤ‡e takmiฤarima da ostvare izuzetno brzo vreme na biciklu dok uลพivaju u predivnom pogledu na beogradski pejzaลพ.

Staza za trฤanje od 21 km, osmiลกljena je da takmiฤarima predstavi najlepลกe delove Beograda. Trฤeฤ‡i uz reku Savu, od Ade Ciganlije do Kalemegdanske tvrฤ‘ave, takmiฤari ฤ‡e moฤ‡i da vide spoj moderne i tradicionalne arhitekture Beograda.

Ironman trcanje staza
Source: ironman.com

Ovo takmiฤenje ne samo da ฤ‡e biti izuzetno atraktivno za gledaoce, veฤ‡ ฤ‡e i promovisati Beograd kao sportsku i turistiฤku destinaciju. Oฤekuje se da ฤ‡e uฤesnici i posetioci iz celog sveta poneti sa sobom nezaboravne uspomene na ovaj grad i njegovo gostoprimstvo.

IRONMAN 70.3 Beograd obeฤ‡ava da ฤ‡e biti spektakularan dogaฤ‘aj koji ฤ‡e postati redovan na svetskom IRONMAN kalendaru.

Naslovna slika preuzeta sa: www.ironman.com

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaลกa adresa e-poลกte neฤ‡e biti objavljena. Neophodna polja su oznaฤena *

NAJNOVIJE

DOGAฤAJI

VESTI