Ed Sheeran - Koncert u Beogradu 2024

Sve što treba da znate o koncertu Ed Sheerana u Beogradu

Kao što ste verovatno već pročitali u novinama, čuli na radiju ili vam je iskočila objava na društvenim mrežama, jedna od najvećih zvezda današnjice, Ed Sheeran dolazi da održi svoj prvi koncert u Srbiji.

Spektakl je zakazan, ni manje ni više, nego na najvećem koncertnom prostoru u našoj zemlji, Ušću Save u Dunav, na Novo Beogradskoj strani. Datum koji obavezno morate da upišete u svoj kalendar je  17. avgust 2024. 

Ko je Ed Sheeran i kako je postao svetski broj jedan?

Ed Sheeran je engleski pevač, tekstopisac i muzičar rođen 17. februara 1991. godine u Halifaksu, Zapadni Jorkšir. Muzikom je počeo da se bavi spontano, još kao mali. Neki od tih trenutaka su prikazani u spotu za njegovu pesmu “Photograph”.

Sa 18 godina se preselio u London kako bi napravio ozbiljnu karijeru, i usled nedostatka sredstava kreće da svira na Londonskim ulicama.

Kao i u svakoj dobroj priči, zapazio ga je neko od moćnih ljudi iz industije, snimio svoj prvi album koji je privukao pažnju ni manje ni više nego čuvenog Elton Džona, sa kojim je Ed kasnije i nastupao. Od tada se hitovi nižu kao na traci.

Kako izgleda koncert i zbog čega je jedinstven doživljaj u današnjem svetu muzike?

Spremite se za nešto što će vas verovatno ostaviti bez reči. Ako mi ne verujete na reč, pogledajte snimke sa tri rasprodata koncerta na čuvenom engleskom stadionu Vembli.

Ed Sheeran nema bend iza sebe. Da, dobro ste pročitali. Na bini su isključivo on, njegova akustična gitara i sprava koja se naziva luper. Ovo je prava retkost u vreme kada se čak i daleko manje poznati izvođači utrkuju ko će iza sebe imati bolje muzičare i glamuroznije instrumente.

Ed Sheeran je ovu tehniku doveo do savršenstva. Kroz ceo koncert nećete moći da verujete svojim ušima, ali moraćete svojim očima. Sve što ćete čuti, izvodi on sam, a zvuči kao bend prepun vrhunskih muzičara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Kakvu set listu i spektakl možemo da očekujemo?

Koncert će trajati tačno dva sata i petnaest minuta. Standardizovani koncerti više nisu nova stvar i sve češće ih možemo videti u modernoj muzičkoj industriji. Sama bina se nalazi u sredini koncertnog prostora, i kružnog je oblika.

Istražujući predhodne koncerte na turneji, prema čuvenom sajtu setlist.fm koncert uglavnom počinje svojim hitom “castle on the hill”. Na listi se nalazi 18 pesama, sa svim najvećim hitovima:

Ed Sheeran Setlist BottleRock Napa Valley 2024, +–=÷x

Kako stići do Ušća?

Moj prvi i najbitniji savet je da ne idete svojim autom. Očekuje se ogromna gužva, a svi već dobro znamo koliko je i bez koncerta Ed Sheerana teško naći parking.

Da biste stigli do koncertnog prostora koristeći javni prevoz, možete koristiti sledeće linije gradskog prevoza. Jeftinije je, ne razmisljate o parkingu, a možete i da se osvežite pivom pod toplim avgustovskim suncem.

Autobuske linije:

 1. Linija 16: Trasa ide preko centra grada, prolazeći kroz Trg Republike i Terazije.
 2. Linija 65: Povezuje Zemun sa Novim Beogradom, prolazi blizu Ušća.
 3. Linija 68: Povezuje Novi Beograd sa centrom grada, prolazi blizu Ušća.
 4. Linija 75: Povezuje Bežanijsku kosu sa Zemunom, prolazi blizu Ušća.
 5. Linija 77: Povezuje Novi Beograd sa Banjicom, prolazi blizu Ušća.
 6. Linija 78: Povezuje Novi Beograd sa Banjicom, prolazi blizu Ušća.

Tramvajske linije:

 1. Linija 7: Povezuje Ustaničku sa Blokom 45, prolazi blizu Ušća.
 2. Linija 9: Povezuje Banjicu sa Blokom 45, prolazi blizu Ušća.

Ukoliko ste odlučili da ipak dođete svojim kolima, u blizini samog Ušća se nalazi nekoliko parkinga gde možete ostaviti svoja vozila.

Parkinzi blizu parka Ušće:

 1. Parking tržnog centra Ušće (prvih dva sata su besplatni, svaki sledeći se doplaćuje)
 2. Parking na Starom Sajmištu
 3. Redovan parking grada Beograda, zona 3, nije ograničeno zadržavanje
 4. Parking neke od okolnih zgrada (besplatna opcija, ali treba imati malo sreće)

Ne propustite ovaj spektakl i nabavite svoje karte na vreme

Ukoliko odlučite da posetite ovaj koncert, što je moja topla preporuka, sigurno se nećete pokajati i to je noć koja će vam ostati u sećanju.

Karte možete kupiti na zvaničnim sajtovima firmi Gigstix i Efinity. Ja sam svoju već obezbedio. Vidimo se u prvim redovima i nadam se da posle koncerta svi ostajemo bez reči i glasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2  +  2  =  

Možda vam se svidi i ovo