Svetislav Pešić uskoro objavljuje konačan spisak košarkaša Srbije za OI 2024

Malo nas deli od trenutka kada će Svetislav Pešić objaviti konačan spisak košarkaša Srbije za Olimpijske igre u Parizu. Dobar pokazatelj za to je i pripremni mini-turnir u Abu Dabiju gde igraju Srbija, Austrailija i SAD.

Srbija je odigrala prvi meč na pripremnom turniru u Abu Dabiju sa Australijom koju je naš tim izgubio sa 11 razlike (84:73). U meču je odličnu igru pokazao veteran Peti Mils koji je ubacio 28 poena. Ovo će biti njegove pete Olimpijske igre po čemu je rekorder kada su u pitanju nastupi na OI.

Najefikasniji u našem timu bio je Filip Petrušev sa 17 poena dok je trostuki NBA MVP Nikola Jokić upisao double-double (14 poena, 14 skokova).

Utakmicu sa Australijom nisu igrali Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić. Jasno je da je Bogdanović (kapiten) siguran putnik na OI, ali ovo nam daje naznaku da je jedan od njih i Dobrić.

Nakon poraza od SAD rezltatom 105:79, Pešić verovatno ima predstavu koja četiri igrača neće povesti na Olimpijske igre u Parizu.

Sa konačnog spiska košarkaša za OI 2024 koje se održavaju u Parizu će otpasti četiri igrača. Koja četvorica će to biti, saznaćemo 23. ili 24. jula pred polazak u Lil. Svetislav Pešić je rekao da je rano da sada daje konačan spisak jer nema potrebe za žurbom.

Nakon toga, Srbija će odigrati još dve pripremne utakmice, protiv Japana i Grčke u Beogradu 21. jula, odnosno 22. jula u Beogradskoj Areni.

Šta vi mislite ko će otpasti? Možete da glasate u našoj anketi:

[poll id=“3″]

Naslovna fotografija preuzeta sa: lat.sputnikportal.rs

Izdvajamo za vas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NAJNOVIJE

DOGAĐAJI

VESTI