Raspored pripremnih utakmica košarkaša Srbije pred OI u Parizu

Košarkaška reprezentacija Srbije je spremna za medalju. Na Olimpijske igre idu kao treći favoriti za zlatnu medalju, iza SAD i Kanade. 

Nadamo se da su stručnjaci pogrešili u svojoj analizi i da će se Srbija 10. Avgusta naći na najvišem podijumu, onom namenjenom osvajaču zlatne medalje.

Svetislav Pešić je pozitivan u pogledu Olimpijskih igara. Smatra da je ovo najteže prvenstvo, SAD vodi “Dream team” koji je jači od onog iz 1992. Ali, Srbija u Pariz ne ide sa belom zastavom. Ide tamo da dokaže i pokaže da joj je mesto među najboljima. 

Spisak košarkaša Srbije možete pogledati ovde.

Za one koji vole kalkulacije, Srbija igra sa SAD u grupnoj fazi tako da je ponovni susret sa Amerikancima moguć samo u finalu, pod pretpostavkom da oba tima tamo budu 10. avgusta. 

Obzirom da je dosta vremena ostalo do početka Olimpijskih igara, barem što se tiče košarke, Srbija će odigrati nekoliko pripremnih utakmica pre početka takmičenja. Jedan od protivnika će biti upravo SAD 17.jula u Abu Dabiju. 

Pripremne utakmice raspored

05.07. – 07.07. – Srbija prve pripremne utakmice igra 5. i 7. jula iza zatvorenih vrata. Protivnici će biti Holandija a zatim i Turska.

12.07.Srbija putuje u Lion gde će odigrati pripremnu utakmicu protiv Francuske. 

16.07. – 17.07. – Sledi put u Abu Dabi gde će 16.07. igrati protiv Australije a dan posle će odmeriti snage u pripremnoj utakmici protiv SAD. 

21.07. – Sledi povratak u Srbiju gde će odigrati meč protiv Japana u “Beogradskoj areni” 21.07.

Srbija nakon ovih pripremnih utakmica kreće u Lil 24. jula gde će biti održan prvi deo turnira. 

Srećno momci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

54  +    =  58

Možda vam se svidi i ovo