Spisak košarkaša Srbije za Olimpijske igre 2024

Sada je jasno, košarkaška reprezentacija Srbije ide po medalju, nadam se zlatnu, na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine. 

Selektor Srbije, Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa na igrama. 

Kao što smo se svi i nadali i priželjkivali, na spisku je i trostruki MVP NBA lige, Nikola Jokić. 

U odnosu na Svetsko prvenstvo na Filipinima, primetan je izostanak Stefana Jovića. Naime Stefan Jović je odlučio da ovo leto posveti porodici te je njegova odluka da ne ide na OI. 

Ovo je 16 igrača na koje trenutno računa Svetislav Pešić: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac, Uroš Plavšić, Aleksa Radanov (zamenio Vladimira Lučića), Marko Gudurić, Vanja Marinković i Nikola Jokić.  

Košarkaška reprezentacija Srbije je osigurala plasman na Olimpijske igre tako što je bila jedna od dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope na Svetskom prvenstvu na Filipinima. 

Naša reprezentacija će igrati u grupi “C” .

Grupu „C“ čine SAD, Južni Sudan te Portoriko koji se kvalifikovao kroz kvalifikacioni turnir u Portoriku. U kvalifikacionoj grupi su bili Portoriko, Italija, Litvanija i Meksiko. Portoriko je izašao kao pobednik te je sa njima grupa „C“ kompletirana. 

Za košarkašku reprezentaciju Srbije, Olimipijske igre počinju 28. jula (16.15č) kada igraju protiv glavnog favorita, SAD koji na OI vodi pravi “Dream Team”

Srbiji sada prestoje pripremne utakmice koje će poslužiti Pešiću da još uigra ekipu i pripremi za pohod na medalju. A pred polazak u Francusku selektor će da saopšti konačan spisak od 12 igrača koji će braniti boje naše zemlje.

Srećno momci!

Šta mislite ko će otpasti sa konačnog spiska za Olimpijske igre?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...

2 odgovora

    1. Hvala na pitanju. Ne, nije konačan broj. Selektor Pešić će objaviti konačan spisak od 12 imena pred polazak u Lil, 24.07.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6  +  3  =  

Možda vam se svidi i ovo