Spisak košarkaša Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre 2024

Šta reći za spisak košarkaša Amerike koje Stiv Ker vodi u Francusku na Letnje OI?

Amerikanci su nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu u Manili odlučili da sastave pakleni “Dream Team” za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron Džejms je poveo inicijativu da Amerika ode na OI u najjačem mogućem sastavu.

Naravno, kada neko kao Džejms povede takvu inicijativu, ona obično i bude usvojena što je ovde i bio slučaj.

Ovo je spisak od 12 igrača koje je Stiv Ker vodi u Pariz na Olimpijske igre:

Stef Kari, LeBron Džejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Devin Buker, Džru Holidaj, Tajris Haliberton, Entoni Edvards, Entoni Dejvis, Bem Adebajo i Derik Vajt.

Kavai Lenard je prvobitno bio pozvan i bio je na spisku od 12 igrača ali je ipak odlučio da je bolje da se priprema za predstojeću sezonu nego da ide na OI u Pariz. Tako da je spisak košarkaša SAD za OI sad kompletiran.

Zaista, kada pogledate ovaj spisak košarkaša Amerike za OI vidite koliko je samo moćan ovaj tim. Tim koji će najverovatnije igrati finale OI. Samo je pitanje ko će im biti protivnik. Nadamo se da će to biti četa Svetislava Pešića.

Žrijeb je tako hteo pa je smestio Amerikance sa Srbijom u grupu. Na snazi je novi sistem takmičenja na Olimpijskim igrama te se sada nakon grupne faze pravi novi žrijeb za nokaut fazu. Ali, ako sve prođe kako treba, Srbija se ne može sresti sa Amerikancima pre finala.

Priliku da odmerimo snage sa Amerikancima imaćemo već u prijateljskom meču pred sam početak OI. Meč je zakazan za 17.07. a onda sledi put u Lil gde ćemo igrati prvi meč grupne faze sa Amerikom 28.07. u 16.15č.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9  +  1  =  

Možda vam se svidi i ovo