Novi stadioni - 3D prikaz Fudbalskog nacionalnog stadiona na Surcinu u Srbiji

Novi stadioni u Srbiji – Koji su već otvoreni i šta dolazi?

Tokom 2023. godine, dobili smo tri nova stadiona. Na tri različite strane Srbije sagrađeni su novi stadioni. U pitanju su stadioni sagrađeni u Loznici, Zaječaru i Leskovcu.

Stadion u Loznici

Prikaz stadiona u Loznici dronom

Novi stadion u Loznici je koštao 30 miliona evra. Ima kapacitet od 8.000 posetilaca. Stadion nosi ime “Lagator” i izgrađem je po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.

U izgadnju stadiona bila je uključena i UEFA. Tačnije, predstavnici UEFA su skretali pažnju na nedostatke ili šta je trebalo da se popravi prilikom izgradnje da bi novi stadioni dobili licence od ove kuće fudbala.

Stadion u Zaječaru

Izgradnja stadiona je koštala oko 29 miliona evra. Nosi naziv “Kraljevica” a izgrđen je na već postojećem sportskom-rekreativnom kompleksu.

Kao i stadion u Loznici, i ovaj stadion je građen po najvišim standardima UEFA. Kapacitet ovog prelepog stadiona je 8.168 mesta.

Stadion u Leskovcu

source:sportal.blic.rs

Stadion “Dubočica” je završen u prolece 2023. godine. Kapacitet “Dubočice” je 8.136 mesta. Reprezentacije Srbije je već igrala na ovom stadionu i to odlučujuću utakmicu za prolaz ne EURO 2024 u Nemačkoj koje za naš tim počinje 16.06. u 21.00 protiv Engleske.

I ovaj stadion, kao i oni u Zaječaru i Loznici, je izgrađen po najvišim standardima. Kompleks ima 198 parking mesta a takođe može da posluži za pripreme reprezentacije za svoje utakmice.

Novi stadioni u Srbiji u najavi

Novi stadioni u Srbiji koštali su 78 miliona evra. Međutim, neće se stati na ova tri stadiona. Predsednik Vučić je najavio da će se ulagati u druge stadione takođe. Najavljeno je da će to biti Niš i Kragujevac kao i nacionalni stadion na Surčinu.

Pored ovih, očekuje se izradnja i novih stadiona u Pančevu, Beogradu i Zrenjaninu.

U Nišu, očekuju se ulaganja od oko 80 miliona evra u stadion “Čair”.

Nacionalni fudbalski stadion

Radovi na novom nacionalnom stadionu na Surčinu su počeli 01.05.2023. Očekuje se da će stadion biti završen do 2026. a biće izrađen po svim UEFA standardima.

Stadion će imati kapacitet od 52.000 mesta. Fudbalski nacionalni stadion je u sastavu EXPO 2027 te će u blizini stadiona biti izrađen rezidencijalni kompleks, akvatik centar kao i novi Beogradski sajam.

Stadion će biti kružnog oblika a prostiraće se na 32 hektara. Oko stadiona će biti kafići, restorani, tematski parkovi, prostor za šetnju ali i dosta mesta za auta jer se planira parking od 10.000 mesta.

Najavljeno je da će na ovom stadionu biti odigrano finale Lige Evrope za sezonu 2027/2028.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  +  54  =  60

Možda vam se svidi i ovo