Vremenska prognoza za Beer Fest 2024

Neki od najboljih koncerata koje sam odgledao dogodili su se pod pravom provalom oblaka. Ima nešto jedinstveno u tome kada se usled vremenske nepogode spoje izvođač i sama publika. Kroz istoriju muzike poznati su koncerti na kiši. Sa čuvenim The Beatles je kisnulo 55,000 fanova u Njujorku, Pink Floyd je bend koji je jedva čekao kišu kako bi upotpunila njihov psihodelični spektakl, a na domaćoj sceni pamti se Bajagin kišni koncert na Tašmajdanu.

Belgrade Beer Fest se održava od 20. do 23. juna, na Beogradskom Ušću. Imaćemo priliku da uživamo u nastupima bendova S.A.R.S, Beogradski Sindikat, Kerber, Goblini i mnogih drugih.

Ja lično najviše očekujem koncert YU grupe, velikana naše scene i ljudi koji su postavili kamen temeljac na rok scenu koju danas poznajemo.

Ponekad vreme u junu zna da bude nepredvidivo, pa sam i ja u dilemi šta da ponesem da obučem, treba li mi rezervna odeća ili kabanica. Ove godine očekuju nas sjajni koncerti i festivali u Srbiji, pa je bitno da na takve događaje krenete spremni. Zato vam u nastavku donosim kratku vremensku prognozu po danima.

Četvrtak 20. jun

vremenska prognoza za cetvrtak 20 jun
source: weather2umbrella.com

U četvrtak nas očekuje vreo dan, i veoma topla noć. Minimalna dnevna temperatura će biti 23 stepena, a maksimalna dnevna 36 stepeni Celzijusa.

U periodu od 20 časova, pa sve do 2 sata iza ponoći temperatura neće padati ispod 28 stepeni Celzijusa.

Padavina neće biti, i očekuje se vedro nebo, tako da je spreman još jedan spektakl pod zvezdama.

Petak 21. jun

Vremenska prognoza za petak 21 jun
source: weather2umbrella.com

Petak nam donosi slično vreme kao i dan ranije, tako da je savet da se naoružate tokenima za kupovinu piva, vode ili nekog drugog osveženja.

Minimalna dnevna temperatura će biti 22 stepena, maksimalna 35 stepeni Celzijusa.

U periodu kada se održava Belgrade Beer Fest, živa neće padati ispod 28 stepeni, a ono što je zanimljivo je da se oko ponoći očekuje temperatura od 30 stepeni. Padavina neće biti, tako da nema potrebe da nosite dodatnu odeću koju bi iskoristili ukoliko pokisnete.

Subota 22. jun

vremenska prognoza za subota 22 jun
source: weather2umbrella.com

Subota će takođe biti paklena, ali sa malim promenama. Temperatura će, kao i prethodnih dana, biti visoka, između 23 i 36 stepena Celzijusa.

U vreme održavanja Belgrade Beer Festa, biće toplo, a prosečna temperatura će biti 28 stepeni.

Ono što je bitno napomenuti je da se najavljuje košava, koja može da bude nezgodna kada se nalazite na ušću Save u Dunav. Brzina koja se očekuje je 2,5 m/s.

Moj lični savet je da jakna ili duks nikako nisu potrebni, ali ukoliko želite, možete spakovati duks u ranac.

Nedelja 23. jun

nedelja 23 jun vremenska prognoza
source: weather2umbrella.com

U nedelju, ukoliko planirate da posetite Belgrade Beer Fest, morate da razmišljate u drugom pravcu, i da spremite rezerve odeće.

Sama temperatura će se kretati između 20 i 34 stepena Celzijusa, a za vreme koncerata će temperatura biti prosečno 27 stepeni.

Ono što je razlika u odnosu na prethodne dane je da nas oko 19 časova očekuje kiša, koja će padati sve do 23 časa, kada se očekuje razvedravanje.

Sve je spremno za spektakularnu nedelju, skakanje na kiši i zatvaranje festivala kakvo će se dugo pamtiti.

Zašto posetiti Belgrade Beer fest?


Belgrade Beer fest nam ove godine donosi preko 300 vrsta različitih piva, nekoliko festivalskih bina i mnogo propratnog sadržaja da se zabavite. Najveći Beogradski festival će ove godine biti upotpunjen sjajnim letnjim vremenom, tako da nema razloga da ove godine ne posetite Belgrade Beer fest.

Još jedan savet, koji morate poslušati. Ukoliko zbog visokih temperatura ili dobrog provoda preterate sa alkoholom, nemojte sedati za volan automobila. Koristite gradski prevoz, taksi službu ili prošetajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18  −  11  =  

Možda vam se svidi i ovo