stručnjak vrši mezoterapiju lica ženskoj osobi

Mezoterapija lica – Šta možemo očekivati?

Do 30-e mislila sam da neću imati problema sa svojom kožom. Međutim, promene su počele da se dešavaju, prve bore se pojavljuju a koža postaje osetljivija.

Svaka žena je u nekom trenutku svog života stala ispred ogledala i pronašla prvu ili novu boru na svom licu, novu nepravilnost, drugačiji ten ili tonus kože.

Svako od nas ima svoju jutarnju i večernju rutinu u nezi kože, kao na primer:

  • Umivanje
  • Nanošenje losiona
  • Kreme

Svakodnevna nega se podrazumeva i jako je važna.

Međutim u nekom trenutku nam ipak zatreba i dodatna nega. Kozmetički i medicinski tretmani su odličan način da svom licu pružimo upravo to. Znam, veoma su skupi, međutim cena tretmana mezoterapije može biti i više nego pristupačna.

S obzirom da je ovo odličan period za promene povodom našeg izgleda, u nastavku vam otkrivam sve o tretmanu po nazivu – mezoterapija lica.

Tretman mezoterapije lica

ženska osoba na tretmanu mezoterapije

Mezoterapija lica je medicinski tretman koji regeneriše i revitalizuje kožu. U samom tretmanu koriste se mikroigle koje sadrže koktele koji se sastoje od aminokiselina, minerala, vitamina i hijaluronske kiseline. Sam koktel aplikuje se u središnji deo kože.

Ovi sastojci će podmladiti kožu, revitalizovaće je, hidrirati i poboljšati mikrocirkulaciju krvi, smanjiti bore oko očiju i na licu i ukloniti podočnjake.

Tretmane mezoterapije lica trebalo bi raditi jednom nedeljno, a ukupno oko 4 tretmana. Naravno u zavisnosti od stanja kože lica. 

Jedan tretman lica traje oko pola sata do sat vremena. Nije potrebna bilo kakva priprema. Ne treba uzimati lekove na bazi aspirina, lice treba biti čisto, bez šminke. Naravno, vrlo je važno naglasiti ukoliko uzimate redovnu terapiju ili imate neke alergije.

Pre početka radi se čišćenje lica. Nanosi se i krema kao anestetik. Nakon toga aplikuju se sastojci pod kožu. Mezoterapija lica je tretman koji je bezbolan i vrlo komforan. Bezbedan je ukoliko ga vrši lice koje je obučeno i stručno u ovoj oblasti.

Nakon tretmana, koža će biti malo crvena i otečena. Kao i nakon svakog tretmana, koži treba vreme da se oporavi. Oporavak nakon tretmana mezoterapije lica može trajati 3-7 dana.

Treba izbegavati izlaganje suncu i kupanje vrućom vodom. Naravno ne koristiti šminku nakon tretmana.

Kontraindikacije

Kontrindikacije mezoterapije lica su svakako moguće kao i kod uzimanja različite medikamentozne terapije ili primene različitih kozmetičkih proizvoda.

Mogu se pojaviti odmah nakon teraije kao što su otok obraza ili crvenilo, međutim brzo se povlače. Važno je da ispoštujete savete i uputstva koje vam stručnjak preporuči.

Koristite prirodne preparate za negu kože kako bi se što pre oporavila.

Mezoterpaija bez igle

žena na tretmanu neinvanzivne mezoterapije

Neinvazivna mezoterapija lica (bez igle) ili poznata kao elektro-mezoterapija. Vrši se putem ultrazvuka i električne struje i time se poboljšava apsorpcija sastojaka.

Bezbolna je, jedino što se oseti je blago trnjenje i golicanje kože. A svakako podstiče prokrvljenost kože, regeneraciju i poboljšava metabolizam.

Ukoliko želite da vaša koža bude rehidrirana, da postignete svežinu izgleda, ukoliko želite da ublažite bore, da smanjite poslednice koje pušenje izaziva na vašoj koži, da poboljšate negu vašeg lica ovo je odličan izbor za vas.

Mezoterapiju lica bez igle sam uradila i sama na početku ove godine, ne znam zašto ga još uvek nisam ponovila jer mi je doneo odlične rezultate. Koža mi je bila glatka i hidrirana dugo nakon tretmana.

Moj tretman je trajao oko nedelju dana. Jedan tretman podrazumeva 4-6 poseta. Naravno to zavisi od stanja kože.

Neinvazivna mezoterapija lica idealna je za osobe koje imaju osetljivu kožu.

Kada se preporučuje

aplikovanje mezotrapijskog koktela u predelu očiju

Tretman mezoterpaije lica može se raditi u bilo kom periodu godine. Preporučuje se osobama starijim od 30 godina jer se tada javljaju prvi znaci starenja. Počinjemo da pronalazmo svoje prve bore smejalice i bore oko očiju. Ali ukoliko ste voljni preventivno možete početi sa mezoterapijom lica i pre tridesete.

Mezoterapija lica se ne preporučuje trudnicama, osobama koje imaju alergje, kožne probleme, razne vrste srčanih oboljenja, maligna oboljenja, epilepsiju itd.

Ovim osobama koje se ne bi trebalo izagati mezoterapiji preporučuju se prirodne kreme.

Cene za mezoterapiju lica

nasmejana devojka drži novac u rukama

Cena mezoterapije lica zavisi prvenstveno od načina primene a zatim i od regije i broja tretmana.

Najpristupačnija cena je za predeo oko očiju jer je i površinski najmanji deo. Ukoliko se radi o celom licu i vratu cena mezoterapije raste.

Uglavnom se cene kreću od 100 eura do 130 eura za celo lice, za lice i vrat ide i do 200 eura. A ukoliko se odličite za uklanjanje podočnjaka cena je oko 80 eura.

Ukoliko redovno pratite akcije možete naleteti na veoma povoljne cene za tretman mezoterpije lica.

Put do negovane kože

Dr Michel Pistor je 1952. godine u Francuskoj prvi primenio mezoterapiju. Utvrdio je da lokalno aplikovanje lekova deluje bolje u odnosu na oralno uzimanje terapije.

Koristili su je za smanjenje bolova, neuralgija, smanjenje celulita i za podmlađivanje.

Danas, jedan tretman daje odlične rezultate. Nakon mezoterapije lica oporavak je veoma brz. Ukoiko želite da podmladite svoj izgled mezotrepija lica je idealan izbor za vas.

Tretman mezoterapije lica je pored higijenskih tretmana lica i svakodnevne nege samo jedan u nizu koje možemo uraditi kako bismo poboljšali izgled i osvežili našu kožu.

Nadam se da će vam informacije biti korisne i da ćete nakon ovog tretmana lica zablistati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  +  79  =  83

Možda vam se svidi i ovo