Novi Dres Srbije

Najlepši dresovi Evropskog prvenstva u Nemačkoj 2024

Evropsko prvenstvo u fudbalu je uveliko u drugom krugu grupne faze takmičenja. Do sada smo imali priliku da vidimo 46 gola. Interesantno je da trenutno ni na jednoj utakmici nismo videli dvostrug strelca.

Međutim, u ovom tekstu se nećemo baviti samom igrom na prvenstvu. U ovom tekstu bih da vam govorim o najlepšim dresovima na Evropskom prvenstvu.

Naravno, uvek je nezahvalno pisati na ovakvu ili sličnu temu, ali ovo je iz mog ugla gledanja, subjektivni osećaj. Neki će se složiti, neki ne, ali za to imate odeljak za komentare pa možete da pišete i svoje predloge.

Novi dres Srbije

Novi Dres Srbije
source:mondo.rs

Dresovi reprezentacije Srbije su se menjali iz godine u godinu, od prvenstva do prvenstva.

Sada, nakon 24 godine i našeg ponovnog učestvovanja na Evropskom prvenstvu, imamo i novi dres Srbije koji nam je doneo drugačiji izgled grba.

Umesto ocila, sada imamo dvoglavog orla. Na desnoj strani je logo Pume a na levoj se nalazi grb. Dres je crvene boje sa plavim renderima na rukavima.

Na leđima je bela pruga što upotpunjava boje zastave Srbije.

I donji i gornji deo opreme je crvene boje.

Što se tiče “gostujuće” garniture dresova za Evropsko prvenstvo, oni su bele boje. Grb se nalazi na plavoj podlozi. Šorc ove garniture je plave boje dok su štucne bele boje.

Novi dres Francuske

source:boutique.fff.fr

Francuska je jedan od glavnih favorita ovog Evropskog prvenstva.

Dres reprezentacije Francuske je jednostavnog dizajna ali i dalje izgleda prelepo.

Varijanta dresa za utakmice gde je Francuska domaćin (ili bar zvanično domaćin na utakmicama Evropskog prvenstva) je plave boje.

Na desnoj strani je logotip Nike kompanije a na levoj strani je Galski petao sa dve zvezdice iznad što označava broj osvojenih titula prvaka Evrope.

Dres je plave boje sa kragnom u bojama zastave Francuske.

Rezervna varijanta dresa za Evropsko prvenstvo je bele boje sa uzdužnim prugama koje su do sredine dresa crvene boje a druga polovina je plave boje.

Novi dres Danske

source:hummel.com

Danska kao i uvek ima lepu sportsku opremu. Kao i do sada, Hummel je kompanija koja proizvodi opremu za skoro sve sportove Danske.

Novi dres Danske je crvene boje sa sitnim kockicama tamnije i svetlije crvene boje.

Naravno, na desnoj strani stoji logo Hummela a na levoj je grb Danske. U sredini je takođe i broj igrača.

Rezervna varijanta je napravljena u retro stilu sa kragnom. Sve je u stilu Danske zastave, bela i crvena boja.

Ostali

Naravno, ima tu još reprezentacija koje imaju lepe dresove, ali ja sam se lično opredelio za ove tri varijante.

Treba napomenuti da je recimo Nemačka imala problem sa dizajnom svojih dresova pred sam početak šampionata. Naime, oni su odlučili da povuku broj 44 jer je dizajn jako ličio na SS znak iz Drugog svetskog rata.

Italija, Španija, Portugal nisu eksperimentisali sa svojim dresovima. Njihovi dresovi su jednostavni i prepoznatljivi, u bojama njihovih država što je i više nego dovoljno.

Dresovi reprezentacije Srbije su prošli najviše modifikacija tokom poslednjih 30 godina. I nikada se nisu zadržali na jednom dizajnu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

31  −  22  =  

Možda vam se svidi i ovo